Czy warto jeszcze kupić Nokię 7650?

Mam takie pytanko jak sądzicie czy warto kupowac

jeszcze 7650. Chcę ją wziaść przy wymianie aparatu, ale zastanawiam się

czy warto bo już ten model ma kilka lat.

Zależy mi żeby nie była to jakaś lipa.

Troche o nim poczytałem tu na forum i na innych stronach, ale nadal sie wach bo ma dość małą pojemność tylko 4 mb :(.

Pomóżcie … :smiley:

miałem ten telefon i byłem bardzo zadowolony.

Ma bardzo duże możliwości, a system Symbian sprawia że ten telefon jest bardzo - bardzo funkcjinalny. Wbudowany aparat nawet niezły ale ja wolę cyfrówkę…

Jak dla mnie bardzo dobry telefonik :slight_smile: Chociaż ma 2lata to dalej jest technologicznie dosyć nowa. Ma symbian- to mówi samo za siebie :smiley:

Warto.

dlaczego tylko?? to nie jest mało.

A mój kolega miał tą Nokie nie narzekał :smiley:

JA bym sobie wzioł tego fona!Spoko fotki! Ale nie wiem jak z baterią ale chyba nie zadługo! :stuck_out_tongue: Fakt ma już 2 lata ale co tam! Ważne że będzie nowy i NOKIA!

ja bym go nie brał. Dlaczego ? Za duża cegła w porównaniu z innym telefonami 8)

Jak długo Ci trzymała bateria :

* jak dużo rozmawiałeś

* jak telefon leżał.

No tak ma symbiana i dlatego bardzo nad nim się zastanawiam.

Bo można sobie zainstalowac Office czy inne programiki, ale nie mozan posłuchać mp3 bo jest za mała pamięć.

No bo się nie zmieści mp3. No i mało mozna zainstalować programów.

Jakie 2 lata.

http://www.fkn.pl/telefony/telefon/id__128/

Telefon jest z 2001 roku.

I dlatego się zastanawiam. Bo inaczej to odrazu bym brał. A tak już

tel. ma 4 lata.

Barał bym też jak by 7650 była wyposażona w kartę pamięci.

A szkoda, że nie ma … :smiley:

No to powiedz który model ma to samo co 7650 ( oczywiście i lepsze ) oraz zmniejsza i lżejsza … Bo ja jakoś nie znam takiego …

No fakt na mp3 to trochce za mało miejsca, ale ja naprzykład mam 6mb i mam zajęte 2 :smiley: . A mp3 to wole posłuchać na kompie :slight_smile:

Niby też prawa.

Bo do oprócz mp3 to możne asobie zainstalowac office bodajże 1 mb z groszami. I jakieś programi do apartau i gry. Więc trochę miejsca jeszcze zostanie.

No ale czym więcej by było tym lepiej …

Jesli tak Ci zalezy na pamieci to polecam 3650,fakt,ze trzeba przyzwyczaic sie do nowego ukladu klawiatury,ale nawet jak ja sobie poradzilAM to nie powinno byc z tym problemu. Ogolnie jest o niebo lepsza od 7650.

Jesli jednak chcesz 7650 i sluchac mp3(ale chyba wiesz,ze to jest mozliwe tylko mono) to lepiej przekonwertowac na format ogg i wgrac taki program do telefonu,wtedy zajmuja mniej miejsca.Ale to i tak watpliwa przyjemnosc bo gora 3 mp3 wejda.

Niestety mam 2 argumenty, dlaczego nie chcę i nie mogę wziąć 3650:

• brak w ofercie Plusa.

• brzydki ( prze brzydki ) wygląd.

Prawie identyczne funkcje ma Siemens sx1, a nawet więcej ma mp3, rozszeżenie przez kartę mmc. Jeżeli nie chcesz tej nokii to polecam tego siemensa ja sam go będę nie długo kupował. Tylko ma jeden mankament pateria trzyma 3-4dni :frowning:

Tak tylko różnica w cenie 2x. Więc raczej nie oprócz tego nie ma podstaw ( goły ) ani kalendarza ani nic. Nie ma również tego na czym mi najbardziej zależy Bluetootha.

Oj chyba nie doczytales wielu rzeczy;

SX1 ma bluetooth

no i oczywiscie ma Symbiana wiec mozesz sobie wgrac co tylko bedziesz chcial,a kalendarzy jest do wyboru i koloru-wystarczy je tylko wgrac(standardowy zreszta tez jest-nie wiem skad bierzesz info)

Sama wlasnie mam SX1 i jak dla mnie telefon jest rewelacyjny, wkladasz wieksza karte pamieci i mozesz sobie sluchac czego dusza zapragnie i to w stereo(sluchaweczki sa fabrycznie dolaczone).Nie wspomne juz o jego porecznosci i fajnym wygladzie(kwestia gustu coprawda),ale masz racje roznica cenowa miedzy SX1 a 7650 jest duza,ale roznice tez sa ogromne.

Szkoda,ze wybierasz lepszy wyglad kosztem parametrow tech.Choc moim zdaniem 3650 jest o wiele ladniejsza od 7650 i nie jest tak oblatana wsrod łysych panow

:stuck_out_tongue:

No nie wiem czy 3650 jest ładan. Mi sie strasznie takie kolorowe " latarki nie podobają " obecnie mam coś takiego i chcę zmienić na tel ładnie wyglądajacy.

A info biorę z najlepszych źródeł:

http://www.fkn.pl/telefony/telefon?id=128&porownaj=498

Fes najlepsze, nie ma polskiego menu,?? !!

Oj zmien zrodlo naprawde,osobiscie polecam portal Telix,lub Symbian Online

Tu gdzie dales linka(FKN) bledy co do SX1 sa nastepujace:

ilosc kolorow- nie 64 a ponad 65

funkcja glosnomowiaca- Posiada

Dyktafon- Posiada

Zegarek,kalendarz,kalkulator,profile,-Posiada

Pl menu- zalezy,ale jak chcesz kupic u operatora PL to -Posiada

Smart Messaging-Posiada

Wygaszacz ekranu-Posiada

SyncML- Posiada

HSCSD -Posiada

Łącze na podczerwień (IrDA)-Posiada

Bluetooth- POSIADA! !!

Strach patrzeć :x :x Ja całkowicie zgłupiałem, nie wiedziałem komu wierzyć a przecież czytałem testy tego fonu. Źródło iinformacji do kosza.

jak można porównywać 7650 do sx1 sx1 moim skromnym zadniem to nie dość że nalepszy telefon siemensa t w tej kategori cenowej jest bardziej funkcjonalny od 6600

Moze i funkcje ma lepsze.

Ale wyglad tragiczne.

Napewno nigdy bym go nie kupił.

Jeden z brzydszych telefonów ( przyciski po bokach , głupota … ).