Prowadzą sobie małego bloga i szukając wskazówek w tym temacie natrafiłem na kilka książek o blogowaniu. Jedną z interesujących pozycji wydaje się być: “ProBlogger. Jak czerpać zyski ze swojego bloga”. Nie wiem tylko czy warto kupować książki tego typu skoro w internecie jest mnóstwo for na których można znaleźć pomocne informacje. Czy ktoś z was czytał ten lub inne, podobne tytuły? Czy znajdę w nich coś wartościowego, czego nie dowiem się z internetu?
Czytałem kilka opinii, ale wydają się być mocno stronnicze. Proszę o porady.
Moim zdaniem sposoby zarabiania w internecie poprzez np. bloga zmieniają się dość szybko - dotychczasowe systemy się ciągle przekształcają bądź pojawiają się nowe. Więc w takiej książce raczej nie znajdziesz nic wartościowego bo moim zdaniem informacje z niej będą już przestarzałe i nieaktualne Na twoim miejscu szukałbym informacji w tym temacie na forach gdzie ciągle coś nowego się pojawia.
Książka, to książka. Lepiej się z niej czyta niż z ekranu, nieczego nie trzeba szkać, bo wszystko łanie posegregowane i usystematyzowane w spisie treści, a do tego ładnie i mądrze wygląda na półce To troche tak jak byś zapytał czy warto kupować książkę o jeździe na wrotkach… Wiadomo kupujac taką pozycję zdobęziesz pewną wiedzę na temat wrotkarstwa, sprzętu i miejsc gdzie warto poszusować ale czy będziesz od tego lepiej jeździł i czy nie będą to zmarnowane pieniądze? Trudno powiedzieć Jeśli mieszkasz w Warszawie to w Traffice często są wyprzedarze i różne poradniki internetowo-biznesowe można kupić dosłownie za kilka zł. I to na pewno się opłaca.
Jedno jest pewne, że autorzy takich pozycji jak: “Jak czerpać zyski ze swojego bloga.”, “Jak zarabiać w internecie” itp. czerpią jakieś tam zyski bo takie pozycje cieszą się dużym zainteresowaniem z oczywistych względów.
Tylko nie kupuj żadnych “super ofert” przez internet, bo strasznie dużo naciągaczy się ostatnio narobiło. Cienka broszurka, instrukcja konfiguracji Wordpressa i kilka dyszek w kieszeni sprzedawcy…
Dzięki za opinie. Nie jest to broszurka, bo ma ponad 200 stron. Nie jestem z miasta więc jedyną opcją jest kupno przez internet (dochodzą koszty przesyłki). Czytając wasze opinie chyba jeszcze się wstrzymam z kupnem, bo lepiej dołożyć do czegoś bardziej wartościowego.