Witam, otóż myślę nad przerzuceniem się z starego już telefonu Nokia 5530 XM na HTC One X. Napotkałem już wiele dobrych opinii na jego temat, cena też jest przyzwoita (1399 zł w Euro rtv agd) jednak nie wiem, czy nie ma czegoś lepszego za podobną cenę, chce dobrze zainwestować pieniądze Do wydania mam 1450 zł, jeżeli ktoś ma jakieś propozycje to bardzo bym prosił. Telefon kupuje pod kontem wydajności, aplikacji, ogólnie do zabawy
Z góry dziękuje.
Jakość wykonania w porządku, aluminium więc lepiej niż w galaxy s3. Procesor to jednostka 4-rdzeniowa, więc w grach zauważalnie grzeje się, bateria trzyma 1 dzień, za to mamy wygodę przy korzystaniu z internetu w androida 4.2 z sense 5.
Z innych propozycji możesz popatrzeć na Galaxy s3, Nexus 4, LG 4X HD.
W skrócie: telefon wydajny, dobry system. W prawdzie trzyma na bateri 1 dzień ale to jak wiekszosc smartphonow
Sprawdź też allegro - możesz znaleźć taniej modele nieużywane na gwarancji. Ze swojej strony polecam Nexus 4. Wyjdziesz na tym lepiej i taniej, bo można kupić nowy do 1300 zł na allegro. Jeśli chodzi o cena/jakość ciężko o coś lepszego.
Zgadzam się z kolegą michel666pl - Nexus 4 będzie jeszcze długo wspierany i zawsze jako pierwszy będzie otrzymywał aktualizacje. HTC One X już staje się modelem powoli zapomnianym. Do tego jego wykonanie. Już w kilku tematach na tym forum to poruszałem. Telefon sprawia wrażenie solidnego, ale niestety tak nie jest. Szczególnie jeśli przejdzie jakąś naprawę. Po wyjęciu modułu LCD z dotykiem korpus jest niesamowicie miękki. Wymienialiśmy klientowi właśnie cały front i nie polecam tego modelu.
Nexus 4 zdecydowanie lepiej wypada pod względem wykonania, parametrów i wcześniej wspomnianego wspierania przez Google. Jedynie pamięć 16GB może być dla niektórych mała. Dla mnie osobiście jest wystarczająca.