Czy warto kupić PS Vita?

Nurtuje mnie to pytanie od dawna. Posiadam PSP. Czy warto kupować PS Vita? Argumentami za są obsługa gier PSP (tylko PSN) oraz Gra Zdalna z PS3 i PS4 (nie wszystkie gry obsługują Grę Zdalną)

Skoro masz już PSP to obsługa gier PSP przez PSV specjalnie Cię nie interesuje :stuck_out_tongue:

Na PSV jest kilka fajnych gier, jak np:

Tales of Hearts R, Dungeon Travelers 2, Gravity Rush, Sword Art Online, Criminal Grils, Demon Gaze, Freedom Wars, Ys celceta, Killzone, Uncharted, Persona 4 Golden, Dranganronpa, Disgaea, Ragnarok Ace, . Oprócz tego np rebirthy neptunii, mursamay czy ateleriów. Remaster np FF X/X-2

Ale czy dla nich się opłaca, to już Twoja decyzja. Ale jak nie przepadasz za japońskimi grami to raczej PSV nie dla Ciebie.

Ja kupiłem PSV głównie ze względu na Tales of Hearts R (jestem fanem serii) i cicho liczyłem, że wydadzą również Tales of Innocence R na zachodzie (tj EU/NA) ale nie zanosi się :<

Po co wtedy grać na PSV jak możesz na PS3/PS4? I to wygodniej bo z padem przed dużym TV. Jedyny argument to jak telewizor jest często zajęty przez innych domowników.

gra zdalna to chlam- niestety- jednym z moich założeń była ta funkcja po zakupie PSV grałem w Wiedzmina i pare innych gier u mnie działało tylko i wyłącznie w tym samym pokoju co konsola w następnym sygnał szybko zrywał się i wywalało z gry reasumując co to za przyjemność grać w tym samym pokoju co konsola jak można włączyć na dużym ekranie. Gry na PSV są do ogrania ale ja nie znalazłem dla siebie zbyt wielu tytułów. Szkoda konsolki bo sama w sobie jest Super ekran oglądanie filmów i dotykowy wyświetlacz. Zmarnowali dobry sprzęt…

Też tak kiedyś miałem, dopóki nie kupiłem dobrego routera. Sprzętu nie zmarnowali, tylko smartphony zabiły takie urządzenia jak PSP/PSV