Zastanawiam się czy zaktualizować system do Winows 10. Interfejs mi się podoba, silink itd też ponoć dobre. Jeynie co mnie denerwuje to inwigilacja użytkowników przez Microsof. Przykładowo jeżeli loguje się na konto w banku to widzą co pisze itd. Wiem, że mi nie wejdą, bo się mną nie interesują, ale chodzi o sam fakt.
Piszesz że MS widzi twoje dane gdy logujesz się przez ZASZYFROWANĄ stronę banku? Zaraz potem piszesz do Odyniec_Stary czy wie co to jest Keylogger? Sugerujesz że wpuszali by keyloggery? Serio, myślisz że Microsoft ryzykowałby utratę milionów, może nawet miliardów klientów tylko dlatego żeby przejąć dane bankowe? Co to jakaś grupa hakerska? Zresztą, MS to tak olbrzymie pieniądze, że nawet sobie tego nie wyobrażasz
A wracając do pytania, to już zależy od Ciebie. Jakieś gigantycznej różnicy względem 8/8.1 nie zauważysz
Niektórych ludzi już paranoja ogarnęła z tym “szpiegowaniem”. Można przeczytać opinie, że według nich MS pobiera im prywatne pliki z dysku (filmy, zdjęcia, dokumenty, itd.) i przesyła na serwery.
Ludzie… O co wam chodzi?? Podałem tylko w jaki sposób można by to zrobić bo Odyniec się upierał że nie da się. A wy od razu wszystkich oskarżacie o nie wiadomo jakie bujdy.
Teraz już nie można zająć neutralnego stanowiska bo są tylko ludzie za i przeciw MS?
@BLEKBLEKBLEK niestety ma rację. Nie chce mi się szukać ale (linki znalezione w 10 sek.). Fakt niestety taki, że nie tylko MS nas szpieguje, robi to każdy. Jakie dane sa przesyłane wie tylko MS
Wasze telefony zbierają o Was więcej informacji niż Windows 10…
@pejta Podsumowanie Twojego artykułu - “W każdym razie i tak nie ma się co bać i nie ma powodów do paniki. Instalacja Windowsa 10 jest dobrowolna, system jest sprawny i stabilny, z pewnością sprawuje się zdecydowanie lepiej niż poprzednia odsłona okienek. Nie dowiemy się do końca co tak naprawdę przesyła sobie producent, ale może jednak warto przyjąć, że nie są to informacje, które w jakikolwiek sposób mogłyby godzić w naszą prywatność.”