Czy warto zmieniać swój komputer PC na Mac'a?

to zdanie ma tyle sensu co: “ten czerwony maluch jest taki sam jak ten złoty mercedes tylko troche inny” :stuck_out_tongue:

instalacja programów to nie dalej, dalej, dalej tylko w macu masz tak zrobione żeby wszystko było banalne i estetyczne :wink: cmd+o na archiwum i samo sie wypakowuje, nic nie musisz robić :stuck_out_tongue: jakiekolwiek ustawienia to część zaawansowana w tym systemie :wink: on jest tak zrobiony że 5 min i wiesz wszystko, nie będę pytał ile czasu opanowywaliście windowsa :wink:

nie wierzysz? daj babci np. iPhone i np. coś na WM albo androidzie i powiedz żeby włączyła jakąś funkcję :stuck_out_tongue: różnicę w czasie zobaczysz gołym okiem (nie przytaczałem tu mac os x i windowsa bo takie coś to i tak za duża komplikacja dla wrogo nastawionych do komputerów babć :stuck_out_tongue: )

Sorka za odkopanie tematu choć czy ja wiem…

Mi się nie podoba OSX, ze względu na wysokie ceny, system za mało konfigurowalny, za mało OpenSource…

Choć można mieć dostęp do powłoki, crona i innych ale to nie to samo co na dystrybucji Linuksa.

Nie to samo powiadasz? To powinna cię zainteresować wiadomość, że działają praktycznie wszystkie programy, które są na *NIX. :stuck_out_tongue:

Ostatnio zainstalowałem GNOME 2.28 na Snow-ie :lol: