Zgadzam się ze Sylwanem, ponieważ gdy zniszczy się płyta, możemy zrobić kompię zapasową Windows-a z płyty kolegi i nie będziemy piratami.
Należy uważać na wersję Service Pack-a, ponieważ to też jest ważne.
Zgadzam się ze Sylwanem, ponieważ gdy zniszczy się płyta, możemy zrobić kompię zapasową Windows-a z płyty kolegi i nie będziemy piratami.
Należy uważać na wersję Service Pack-a, ponieważ to też jest ważne.
Przykro mi ale nie. Każdy windows ma 100 kluczy aktywujących ale małe prawdopodobieństwo jest że je złamiesz. Oczywiście każdy nowy system ma 100 innych kluczy. Kup nowego legala PL
Triniti888
Ziragia
Możecie napisać coś więcej o “teoriach”, które piszecie ??
Żadna płyta mu się nie zniszczyła tylko ma sysa preinstalowanego i chce zmienić wersję ANG na PL, a co do meritum to wypowiedział Krogulec:
i ze wszystkich wypowiedzi jak dotąd tylko ona jest wiarygodna
Jeżeli masz oryginalny certyfikat to możesz zainstalować system nawet z pożyczonej płyty (byle oryginalnej) ale jak pisałem musi to być dokładnie taka sama wersja na jaką masz certyfikat np. Windows XP Professional ENG ale już nie Windows XP Home Edition PL
Te “papiery” to właśnie m.in. ta “naklejka”. To ona jest właśnie najważniejsza. I podczas kontroli to ona jest przede wszystkim sprawdzana, bo np. faktury zakupu jako użytkownik domowy (biznesowy zresztą też) nie masz obowiązku posiadać. Zresztą na fakturach nie zawsze jest też wymieniony system.
Kwestia płyty zapasowej jest mocno dyskusyjna ponieważ na każdej płycie z oprogramowaniem Microsoft masz wyraźne zastrzeżenie, że jej kopiowanie jest zabronione. Oczywiście polskie prawo (nadrzędne wobec postanowień licencyjnych) zezwala na wykonywanie kopii zapasowych ale tylko (upraszczając) w sytuacji gdy producent nie oferuje możliwości uzyskania nowego nośnika (a MS oferuje taką możliwość) - piszę o tym we wcześniejszym poście gdzie jest też link do newsa na ten temat.
???
I tego się trzymajmy
Reasumując: Od strony technicznej instalacja i aktywacja wersji polskiej na kluczu z angielskiego certyfikatu może się powieść ale jest to niezgodne licencyjnie (co nie oznacza, że proste do udowodnienia).
A mam pytanie, a nie prościej wejść na microsoft i wybrać pobierz obraz systemu iso. Pobrać i rzucić na płyte lub pendrive. I uruchomić komputer z płyty i zainstalować orginalnego windowsa a w instalacji podać prawidłowy klucz ? link do strony : https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10ISO
a nie lepiej nie odpowiadać na temat który ma 11 lat?
Nowy rekord został ustanowiony
A to nie było 12 lat?
To nie jest rekord…
A jaki jest ten rekord?
Lekko “licząc” to 15-cie lat…
Szczerze, nie zauważyłem że ten artykuł ma ponad 11 lat. Pisałem to na telefonie i tylko pisało 7 czerwca, więc pomyślałem że to tego roku.
Tak są oznaczane posty z obecnego roku:
A tak z innych lat:
Apostrofu używa się do skracania pierwszych dwóch cyfr roku.
Aby poznać pełną datę wraz z godziną wystarczy najechać kursorem na widoczny kawałek daty lub czasu, a na mobilnej odsłonie ją “klepnąć”.
Na mobilu faktycznie można się pomylić. To skracanie daty jest niepotrzebne, pewnie można to przestawić w ustawieniach forum, ale komu by się chciało? Na desktopie problem jest mniejszy bo w prawym panelu przy edycji dostaje się ostrzeżenie.
Pobierz ISO ze strony Microsoftu lub jakiejś innej, lustrzanej strony, która ma legitne obrazy, i nikt nie może do niczego się przyczepić (nawet ta banda beks z jak to tam nazywają? hotzlotu i coldzlotu). Aktywujesz kluczem i masz system legalny. Nie musisz mieć żadnej płyty, bo jeśli masz klucz zakupiony legalnie od legalnego sprzedawcy to tak naprawdę kupiłeś system, a twoim dowodem na legalność takiego systemu jest klucz z dowodem zalupu.
Skąd taka archeologia ostatnio?
Pewnie ktoś przypadkiem w wyniku badań naukowych przywrócił dinozaury do żywych
dużo tu odpowiedzi, których nie chce mi się czytać, więc dopisze NASTĘPNĄ :DDDDDDDDD
TAK BĘDZIE TO LEGALNE, PONIEWAŻ SAM INSTALATOR NIE JEST WERYFIKOWANY, NATOMIAST SAM SYSTEM JUŻ TAK, WIĘC JEŻELI MASZ TĄ NAKLEJECZKE TO ZNACZY ŻE SYSTEM JEST LEGALNY ( o ile go aktywowałeś )