Jak w temacie, czy jak zaktualizxowałem BIOS i mi to nie wyszło, to utraciłem gwarancje?
Nie piszę od siebie. Mam mało czasu. Do rana muszę wiedzieć.
Jak w temacie, czy jak zaktualizxowałem BIOS i mi to nie wyszło, to utraciłem gwarancje?
Nie piszę od siebie. Mam mało czasu. Do rana muszę wiedzieć.
nie ten dział, nie tracisz gwarancji po aktualizacji biosu, chyba że nie wyjdzie ci ona, sprzęt przestanie działać a ty się przyznasz do tego w serwisie ;-).
Nawet jak sie nie przyznasz to i tak możesz mieć pewność że to będzie pierwsza rzecz którą sprawdzą :).
A jeżeli chodzi o pytanie to tak, to jest twoja wina i w zasadzie masz po gwarancji.
bzdury, jak spapra update czegokolwiek to owy sprzęt już się nie uruchomi
Sprostowanie:
Serwisy wyposażony jest w urządzenie (programator) dzięki któremu mogą wgrać ci BIOS na nowo, możliwe nawet że nie wezmą za to kasy pod warunkiem że płyta jest cały czas na gwarancji.
Istnieje także jakiś sposób na rozwiązanie tego problemu w warunkach domowych ale osobiście nigdy z tego nie korzystałem, zresztą to też zależy od płyty jaką masz.
Sorry za wcześniejsze złe informacje mój błąd
Oddałem płytę główną do serwisu. Płyta to MSI K9NU NEO V.
tylko niektóre serwisy i to takie które afiszują się tym iż się tym zajmują, serwis musi wiedzieć że chodzi o BIOS.
jak powód należało powiedzieć, przestała działać pozostałe komponenty sprawdziłeś - działają i nie wdawać się w żadną polemikę. upgrade biosu na własny koszt w firmie która się tym zajmuje to koszt 30zł.
No i tak zrobiłem. Powiedziałem, że wszystko inne działa.
Czekam na rezultaty.