Czy wymiana podzespołów w komputerze wiąże się z utratą gwarancji?

To nie są moje widzimisię tylko fakt. A jak nie wierzysz to wystarczy zadzwonić na infolinię Lenovo i się dowiedzieć samemu.
Jak coś kupujesz i oddaejsz to na gwarancję to jest wymagane byś sprzęt oddał takim jakim go zakupiłeś. Kiedyś nawet było wymagane oryginalne opakowanie. Na szczęście z tego już zrezygnowano.
Jak mój kolega oddawał laptopa na gwarancję i wyjął dysk bo miał na nim wrażliwe dane i bał się że w serwisie wyciekną to laptopa nie przyjęli nawet. Powiedzieli mu że ma oddać takiego jakiego kupił czyli ze wszystkimi częściami inaczej gwarancja nie zostanie uznana.

To zobacz jaki link dostalem jako drugi / po aktywacji windows/ i jak możemy pomóc.

Dziwne, a jaki to był serwis? Bo Dell, MSI, HP bez problemu zezwalają na wyjęcie nośnika i nie robili z tego powodu nigdy problemu. MSI nawet zezwalało na zerwanie plomby w celu dodania dysku.

Może @sidkwa żyje jeszcze w 20 wieku. Zaplombowane komputery i nawet RAM nie dołożysz.

Akurat co do serwisu Lenovo, to ja nie mam dobrych doświadczeń. Ale jak już pisałem, coś tam się kilka lat temu zmieniło na lepsze u nich podobno.

Podałes instrukcje obslugi na M720t, no to ja ci dam link do gwarancji na M720t
https://support.lenovo.com/us/pl/solutions/ht100140
Wybierz polska wersje i czytaj uważnie ze zrozumieniem a szczególnie to

niczego nie obejmuje, :slight_smile:
Lenovo Ograniczona gwarancja-00 (LLW-00) dla Lenovo sprzedawanych produktów między 2007 i lipcu 2008 roku
Ale wygrzebałeś
https://support.lenovo.com/pl/pl/solutions/ht100140

Lenovo -02 (LLW-02) na Lenovo sprzedawane 1 stycznia 2012 r. Lub później.
Naucz sie czytać ze zrozumieniem.

Chciałes konkretu to masz. Nie podoba sie on, to rób co chcesz a potem płacz. To twój problem.

Ale tak jest wszędzie. WU na pecie się przewrócisz to w sądzie firma tytoniowa. itd
To jest bełkot prawniczy, co i tak nie ma zastosowania do prawa polskiego

Jak ci sprzęt nawali to nie ze mną będziesz dyskusje prowadził.
Zakres nie objęty gwarancją
" awarii ani szkód wynikających z nadużycia, wypadku, niewłaściwego używania, modyfikacji…"

Tylko wymieniasz na lipny, no i zapominasz, że „za szkody powstałe w wypadku nieumiejętnej rozbudowy, odpowiadasz Ty” - taki zapis w każdej gwarancji masz, każdej dopuszczającej rozbudowę. Że przed serwisem włożysz stary? A jaka masz gwarancję, że Lenovo nie zna specyfikacji i nie wie co robiłeś? Serwis będzie wiedział, że podmieniałeś części i wyciągną Ci, że to skutek samowolnej wymiany zasilacza. :slight_smile:

Podpadasz mi :wink: Mam już kilka części od MSI i żadna nie padła, najstarsza ma jakieś 7 lat.

Oczywiście polski oddział tej firmy to porażka (nie odpowiedzieli na moje pytania i odniosłem wrażenie, że wiedzą mniej ode mnie, co jest kuriozalne), ale to nie powód, by skreślać „oryginał”.