Mam kompa: procesor Intel Pentium D 805, karte graficzną Nvidia GeForce 6600GT, odtwarzarke DVD ROM i nagrywarke DVD, płyte główną Gigabyte 81945P-G-RH, wbudowaną karte muzyczną i modem, 2X 512MB Ramu DDR2 GoodRam 667, uzywam dwa złącza USB, mam z przodu obudowy wiatrak z diodami,też z przodu jedno wyjście i wejście audio i dwa USB, stacje dyskietek,jeszcze jeden wiatrak który wdmuchuje powietrze do środka, dysk pod ATA. Chciałbym dokupić 1GB DDR2 667 GoodRam ale nie wiem czy zasilacz wytrzyma?
który zasilacz nie wymieniasz jego marki?? dobra 400 na pewno wytrzyma (chieftec, amacrox, enermax (drogi), bequiet (drogi)) a nawet 350 Fortron
tracer 4life 400
szrot ile to ma na linii +12V ?? 15A (amper) ?? , lepiej zaopatrz się w tego Fortrona.
Autorowi tematu bardzo pomogła ta wypowiedż :lol:
Co do tematu to lepiej zmień zasiłke na Amacrox ax450/400 lub taniej fortona 350W.
A kiedy podłącze głośniki 5.1, to czy ma to jakąś różnice w zasilaniu komputera (mam teraz podłączone 2.0),ale chyba w ogóle ale zawsze lepiej się zapytać
A głośniki to czasem nie mają osobnego zasilania :shock:
Tego Tracera to nie bierz.
A tak przy okazji jeśli jest zasilacz 550W to znaczy że pobiera tyle prądu na godzine? Jak to jest? Dopiero zaczynam :mrgreen:
Pobiera tyle (te 550W) tylko wtedy gdy ma takie zapotrzebowanie. Twój zestaw to tak na oko z 300-350 W góra będzie ciągnął, aczkolwiek lepiej zainwestować w coś mocniejszego markowego 400-450 W żeby na przyszłośc był zapas mocy
Bierz Amacroksa AX450-PNF.
Ile W ciągnie ten Pentium D a ile C2D 6550 ? Co więcej?
I co więcej bierze Geforce 8600 GE Galaxy czy Geforce 6600 ?
Macie jakąś stronę z takimi danymi?
Pentiak pare razy więcej
Karte weź 8600GT od palita