Czym nagrać VCD na DVD?

Mam plik VCD w formacie mpg który zajmuje 4GB i chcę go nagrać na płycie DVD też w formacie VCD. W nero jest pozwalająca nagrac film na VCD ale jest tylko na CD, jak wybiore DVD to nie ma mozliwości VCD.

CZy jest program pozawalający nagrać vcd na dvd ?

Nie wiem dokładnie co zamierzasz osiągnąć i co to za film VCD 4GB, ale to nie moja sprawa :mrgreen:

Wypal ten film w Nero jako płytę DVD z danymi i masz to samo co na dysku na płycie DVD :smiley:

Możesz sobie zrobić obraz płyty z tym filmem za pomocą WinISO, UltraISO albo jeszcze innego programu do tworzenia obrazów płyt i wypalić go za pomocą praktycznie każdego programu do wypalania; Alcohol 120%, CloneCD itd. :slight_smile:

Można to zrobić programem TMPGEnc Source Creator niestety trial.Plik z filmem(AVSEQ01.MPG) musisz skopiować na twardy dysk,jeżeli jest więcej plików z filmem kopiujesz wszystkie i zmieniasz nazwe dodając kolejny numer np:AVSEQ 01.MPG AVSEQ 02.MPG program TMPGEnc rozpozna je wtedy jako cały film i zaproponuje je połączyć.Potem przechodzisz do konwersji do formatu DVD. :slight_smile: