https://www.file-extension.info/pl/format/fli
Cytat
Do obsługi plików FLI rekomendowany jest VideoStudio Pro
https://www.file-extension.info/pl/format/fli
Cytat
Do obsługi plików FLI rekomendowany jest VideoStudio Pro
Najprawdopodobniej, to przypadkowa zbieżność rozszerzeń. Jak pisałem i jak sam zauważyłeś, Autodesk Animator Pro to program, który dziś jest już historią.
Jeżeli jednak chcesz sprawdzić czy te pliki odtworzą się w Autodesk Animator Pro, to tu masz player Autodesk Animator Player : Yost Group : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive który bez problemu uruchomisz w DosBox
nie wiem czemu ten format sprawie takie trudności ale podsumowując: Corel VideoStudio Pro nie radzi sobie z otwieraniem plików .FLI
a co do:Autodesk Animator Pro: jest tam opcja Load FLI ale jak dodać plik z dysku ?? od razu powiem że jak wpiszemy plik podamy ścieżkę wyskakuje: pliku nie znaleziono… nie wiem jak ten program działa ale tam już są jakieś FLI dodane i chyba nie da się z dysku wybrać tylko z dostępnych materiałów.
Musisz pobrać i zainstalowac Dosbox na komputerze, pobrać aaplay.exe z archive.org, umieścić go np w folderze z plikami flic, który zamontujesz w dosbox poprzez polecenie mount (mount wpisujesz w Dosbox). Uruchomić dosbox, przejść na zamontowany dysk, uruchomić aaplay.
Udało się uruchomić ten program ale niestety nie czyta tego FLI poniżej zdjęcie jak to wygląda. Jakieś pomysły ?
Brawo, no niestety najwidoczniej nie jest to plik z Autodesk Animatora. Umieść plik na forum, może ktoś będzie miał ochotę z nim powalczyc
cały ten obraz jest tworzony na isolinux tak mi się wydaje, więc któraś dystrybucja powinna móc to otworzyć ? skoro Windows zawodzi…
poniżej znajduje się plik:
Narzędzie jest autorskie, jak sobie napiszesz, albo zdobędziesz u producenta to sobie możesz zmieniać. Narzędzie ze strony zostało usunięte, bo narusza prawa autorskie VW.
Jak chcesz zmienić logo użyj albo Menedżer RNS 510, albo SetConfig. Oczywiście potrzebny jest jeszcze kabel do tego.
Już wszytko wiem, macie racje obrazu niestety nie da się zmodyfikować (albo się da tylko nie wiem jak). Trzeba mieć narzędzie co generuje taki obraz z własnym logo. Temat zamykamy.
Ten temat został automatycznie zamknięty 30 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.