Witajcie,
mam na kompie plik iso do wypalenia, ale on ma prawie 8G, chcę go wypalić na dvd 4,7 G, a następnie przerzucić na dysk zewnętrzny.
Problem tylko jest w tym, jak i czym podzielić ten plik na 2 części?
Ktoś wie?
Witajcie,
mam na kompie plik iso do wypalenia, ale on ma prawie 8G, chcę go wypalić na dvd 4,7 G, a następnie przerzucić na dysk zewnętrzny.
Problem tylko jest w tym, jak i czym podzielić ten plik na 2 części?
Ktoś wie?
Nie da rady. Możesz ręcznie podzielić pliki na 2płyty z tym, że nie zawsze instalator te płyty obsłuży. Możesz też podzielić iso na party i zapisać jako archiwum na tych płytach. Innymi słowy nie nagrasz swojej pirackiej gry na 2dvd ;]
Spróbuj za pomocą Total Commander - na kopii oczywiście. Menu -> Plik -> Podziel plik(i).
A ja znalazłem w sieci taką o to poradę. Skoro opisuje to chyba da się. Ale nie sprawdzałem
jest taka opcja w programie Winrar na pewno znasz
dodajesz swój obraz do archiwum–>wybierasz bez kompresji i niżej jest: Rozmiar woluminów i wybierasz z listy DVD-R i ci podzieli na pliki które zmieszczą się na płytce DVD
dzięki, ale coś było zchrzanione w tym pliku iso, zrobiłem ładny podział tc, potem chciałem nagrać alkoholem i guzik z tego, w końcu wywaliłem koncert do kosza, obejrzę go sobie oczyma wyobraźni
– Dodane 26.05.2011 (Cz) 22:13 –
to nie była gra, w życiu na necie nie grałem na niczym
Spróbuj Ultra ISO
Jeśli to film, czy muzyka, podziel go np Windows Movie Makerem
Dzięki Wam, ale szlag mnie trafił, nie potrafiłem tego zrobić i wywaliłem plik. Mówi się trudno. Raz się żyje i raz tyje
Jak nie nadpisał się fizycznie na dysku możesz przywrócić
już się zdążył nadpisać, spoko, nic się nie stało
Najlepszy program to po prostu “Dzielenie i łączenie plików”