W pokojach mam podłogi pomalowane farbą olejną(dosyc grubo z dwie warstwy)i teraz mam pytanie czym mogę tą farbę usunąć?opalarka, środki chemiczne???
Z góry dziękuje za odpowiedź!
matek91
W pokojach mam podłogi pomalowane farbą olejną(dosyc grubo z dwie warstwy)i teraz mam pytanie czym mogę tą farbę usunąć?opalarka, środki chemiczne???
Z góry dziękuje za odpowiedź!
matek91
Na środki chemiczne wydasz majątek, po opalarce zostaną ślady, najlepiej by było wycyklinować, ale watpię czy ktoś sie zgodzi to zrobić ze względu na ewntualne zniszczenie cykliniarki, gwoździami którymi te dechy przybite są do podłoża.
oj tylko jedna podloge mam na gwodziach a reszta jest bez gwozdzi
No to załatwiaj cykliniarza
papier ścierny w łape i szlifuj reszte zeskrob…
Ale co chceesz potem na podłoge położyć ?
lakier bezbarwny
tarcza szlifierska z papieru ściernego do kontowej szlifierki i “guma gaz i ciasne drzwi” :lol:
a ile kosztuje wycyklinowanie 1m2 tak mniejwiecej??
od 20 zł za metr kwdratowy w górę
Co do ścian skoro sa grube warstw, jezeli proponujesz malowac jeszcze raz to papierem sciernym zetrzec stara i potem malowac.
A co do podłogi to woda szmatka i trzec i do bolu az zejdzie. Mozolna praca ale daje efekty. Albo rozpuszczalnikiem-chociaz to moze zniszczyc podłoge.
dlatego proponuje wode ciepło i jakis płyn do myscia naczyn czy cos takiego i zmywac.
jedyny sensowny, tani sposób przy którym nie zatyrasz się na śmierć
:roll: to już by go taniej chemia wyszła niż cykliniarz,
pinio150 płyn do mycia naczyń na starą zeschniętą farbę olejną, chyba raczysz kpić
Co do ścian skoro sa grube warstw, jezeli proponujesz malowac jeszcze raz to papierem sciernym zetrzec stara i potem malowac.
A co do podłogi to woda szmatka i trzec i do bolu az zejdzie. Mozolna praca ale daje efekty. Albo rozpuszczalnikiem-chociaz to moze zniszczyc podłoge.
dlatego proponuje wode ciepło i jakis płyn do myscia naczyn czy cos takiego i zmywac.
Po co piszesz drugi raz te bzdety? :?
chyba by mu życia nie starczyło na wyczyszczenie takim sposobem tej podłogi
pinio150 zajmujemy się podłogami
“Kątówki” nie polecam do takiej pracy bo trzeba mieć niesamowitą wprawę żeby nie narobić dziur. Nawet jak zmyjesz chemią tą farbę to i tak musisz cyklinować żeby to jakoś względnie wyglądało po lakierze.
To jest oczywiście samo cyklinowanie! Średnio obróbka parkietu"na gotowo" z lakierowaniem co najmniej dobrej jakości lakierem kosztuje 50- 60zł. Zależy oczywiście od stanu podłogi i nie tylko. Średnio lakieruje się 3- 4 razy.
Pozd
zeskrob szkłem ściany zobaczysz co fajnego ci wyjdzie i jak by ci sie chciało to podłogę też możesz szkłem
cyklinowanie wystarczy, co to za filozofia zlapac samemu lawkowca w lape i przejechac lakierem podloge
tak się składa że podłogi z reguły lakieruje się wałkiem, a pędzlem tylko w trudno dostępnych miejscach. Problem jest w tym, że trzeba matować lakier przed ponownym malowaniem i jeszcze trzeba wiedzieć jakiej ziarnistości użyć papieru.
jakie znowu ściany? chodzi o podłogę.