Mam do państwa takie pytanie (nie wiem czy w odpowiednim dziale dałem temat, jezeli nie to proszę o przenisieinie)
Od pewnego czasu zauważyłem że dziwnie się zachowuje mój firmowy laptop, zaczełem się troszkę bać odnośnie tej sytuacji, wiem że nie jest to żaden virus, podejrzewam że wcześnie czy póżniej padnie mi dysk twardy w laptpopie 2,5 cala 650 GB.
Mam porobione na nim partycje i działa pod kontrolą Windows 7 64 Home Premium
Partycje wygladają następująco:
C - system ale bez programów
D - nagrane mam aplikacje
E - dane typu zdjęcia muzyka dokumenty itp
Moje pytanie jest takie czy da się zrobić kopię tego dysku sata 1w1 tak aby zachować partycje oraz abym mógł w przyszłości włożyć nowy dysk z kopią i aby on mi zadziałał, czekam na odpowiedz w tej sprawie od państwa.
Zamin zaczniesz wymieniać dysk sprawdz czy to rzeczywiście dysk, możesz to przetestować programem CrystalDiskInfo
Proponuję zapoznać się z Clonezillą. Pozwala ona skopiować dysk 1 do 1. Podpinasz dysk do laptopa, butujesz komputer z clonnezilli i robisz dysk to dysk, podmieniasz dyski i system działa jak by nic się nie stało. Nowy dysk musi mieć ten sam rozmiar lub większy. Wiećej info jak korzystać z Clonezilli znajdzesz to
lukaszintel86 , przypomnij sobie, czym są wielkie litery i kiedy je stosujemy, a następnie proszę - korzystając z przycisku Edytuj(na dole pierwszego posta po prawej stronie) - wyedytować swój post. Zignorowanie tej prośby będzie skutkować przeniesieniem tematu do kosza.