Czyste płytki!

Witam! :smiley:

Zastanawiam się jakie płyty są najlepsze?

Jakiej Firmy? np.

esperanza

titanum

mediaStore

EMTEC

TDK

sony

multidisc

HIT ?? ?? ?? :?:

czy inne?

Jakich wy użuwacie? Jakie polecacie? Dlaczego?

Jakie są ceny?

Dzięki, narka! :))

ja verbatim 30% esperanza 70% na oko :wink: esperanzy sa tansze i bardzo dobre przynajmniej na mojej lg

ja uzywam tdk,esperanzy,dysan i czasami sony

ja wypalam na esperanza

a DVD na sony :wink:

tdk i sony, i to tylko te pokryte złotem ponieważ zapewniają długotrwałe działanie, są droższe od zwykłych ale opłaca się :slight_smile:

Ja używam płuyu copy me i bardzo dobrze się sprawuje nagrywają się bez problemu

Najlepsze wg mnie są Verbatimy. Korzystam również z Platinum, Esperanza i TDK. Jeszcze żadna z tych płytek mnie nie zawiodła.

Ciekawe przez ile czasu będziesz mógł z nich odczytać dane :roll:

ja używam najczęściej TDK, a do mniej ważnych danych np. mediatech, byle były teanie :mrgreen:

kaczor0 dobrze powiedział, liczy się trwałość a nie to że dobrze się nagrywają…

Ja uzywam TDK ale to kwestia przyzwyczajenia.

wg mnie po testach na mojej lg

TDK bdb płytki

Verbatim wyśmienite

Dysan bardzo kiepskie

Platinum bardzo kiepskie, nietrwałe

Titanium lipa

Sony dobre ale nie za dobre

inne firmy typu z BIEDRONKI całkiem się nie nadają

kupując płyty epie kupić przykładowo np za 1,50 z pudełkiem niż za 1 zł bez pudełka bo później na pudełko tyle wydamy

Jak dla mnie najlepszymi płytkami do wypalania, biorąc pod uwagę cenę to są firmowe Vobis - cena i jakość bardzo dobre :slight_smile:

TDK, Sony i Verbatim

Zdecydowanie najlepsze Verbatim, później Sony, a na końcu TDK-i

Sony i Verbatim po 1,30 zł za sztuke, a TDK 1.25 zł(tyle przynajmniej ja za nie płace). Oczywiście są to ceny za płyty dvd.

ja kiedys nagrywalem na dysanach na mojej lg i nie bylo zadnych problemow

Niekiedy również mi się zdarzy nagrywać na dysanach i jakoś nie narzekam na ich jakość

CD - Verbatim

DVD - Verbatim

Zdecydowanie odradzam płyty Datex na niskich prędkościach dzieje sie to http://images3.fotosik.pl/158/ad67d782231dc7a2med.jpg

chlop coś ci napisze pod rzadnym pozorem nie używaj płyt DVD esperanza to jest wielka kicha! płyty CD esperanzy są dobre ale DVD to kaszana ja nagrałem sobie płytke DVD esperanza a na drugi dzień już sie nie chciała odczytać moi koledzy sądzą to samo też spaprali sobie płyty :!:

EMTEC i TDK.

moze natrafiiscie na wadliwa serie tych esperanz,ja dosyc czesto nagrywam na esperanzach i wszystko gra. Choc czasami 2 na 20 plytek sa strasznie zarysowane w pudelkach i nie wiem co o tym myslec

Ja używam płyt Verbatim, Platinum, Sony i EMTEC.