Czyszczenie ekranu w C


(Ewageo) #1

Jak wyczyścic ekran w ansi C? W pascalu była taka krótka funkcja clrscr. Używam visual studio 2005.


(adpawl) #2

Zobacz może http://4programmers.net/C/FAQ/Uniwersal ... azdy_Jezyk

No i google


(Ewageo) #3

No właśnie próbowałem z tej strony, ale jak wpisuje ten kod to mi wykakuje clrscr definition illegal. Jak w turbo można było tak łatwo wyczyścic ekran to nie chce mi sie wierzyc żeby nie było jakiego prostego polecenia w C. Bo te jest uniwersalne wiec dlatego takie rozbudowane.


(Klossj23) #4

a spróbuj:

system("cls");


(Ewageo) #5

Wyskakuje błąd: 'system' identifier not found. Może trzeba jakąś biblioteke do tego dodatkowa dołączyć?


(GL1zdA) #6

stdlib.h