Witam mam pewien problem z czytnikiem kart All in 1 Card Reader with usb hub. Otóż urządzenie to od kilku dni przestało działać:-( tzn hub usb działa bez problemu ale czytnik niestety nie. Na dołączonej płytce nie ma sterowników do XP Pro. Probowałem podłączyć pod inne porty niestety bez rezultatu instalowałem tez stery od usb również nie pomogło. W menadżerze urządzeń mam wpis Nieznane urządzenie wiele razy odinstalowywałem je ale za każdym razem tak samo. Nie mam już pomysłu. Gdy urządzenie podłącze do usb wyskakuje mi komunikat “Nie rozpoznano urządzenia usb. Jedno z urządzeń USB podłączonych do tego komputera ma awarię, ale system Windows nie może go rozpoznać.” Może ma ktoś inne pomysły?
Podepnij czytnik pod inny komputer - taki co go nie widział wcześniej… jak ruszy to u Ciebie zostaje reinstalka systemu… jak nie ruszy to uszkodził się czytnik lub jego przewód itp… Jak Windows wbije se do rejestru że jakieś urządzenie USB jest rozpoznane jako nieznane, to już nic nie pomoże… Przynajmniej ja u siebie lekarstwa nie znalazł… mam Kompas na USB, i co ileś set razy jak go wsadzę w USB wyskakuje że nieznane urządzenie i kaplica, reinstalka systemu na tablecie (dobrze że mam obraz systemu i trwa to 5 minut)
na innym kompie również nie działa… kilka dni temu jeszcze działał u mnie… przewód który mam połączony ten nieszczesny czytnik z kompem jest dobry… sprawdziłem go przy mp3 i aparacie cyfrowym.
Skoro na innym komputerze tez nie działa a przewód jest dobry to stawiam ze padnięty jest czytnik
hmm w tym czytniku również jest hub usb i hub działa bez problemu… a czytnik przestał… nie dałoby się tego jakoś na prawić w domowych warunkach?
Znasz się trochę na elektronice to możesz zaryzykować jak się nie znasz to nie podziałasz…