witam mam problem ponieważ instaluje sterowniki do karty dwl-520+ po czym jak klikam ikonkę d-link air plus włącza się na 3 sec i znika.Problem mam na komputerze jak i na laptopie.Dodam ze ściągałem dużo różnych plików z rożnych stron ale jest dalej tak samo
Podaj systemy operacyjne , jakie używasz w obu komputerach? Na laptopie chyba nie masz problemu z tą kartą DWL-520+, ponieważ jest ona przeznaczona do slotów PCI w komputerach stacjonarnych. Więc o co chodzi w laptopie? I w jakim laptopie? Firma, model?
Masz komputer stacjonarny z win XP i kartą sieciową DWL 520+ (LAN - czyli na kablu, jak sam napisałeś na początku)i nie możesz zainstalować sterownika?
A o co chodzi ci z laptopem?
\edit: Ale znalazłem ta kartę i ona jest bezprzewodowa, i może chodzi ci o taki problem?
bo nie mam internetu w kompie . Dlatego sciągam na laptopa sterowniki. Kazdy sterownik na komputerze nie działą poniewaz okno Dlink plus znika po 3 sec jak probuje go uruchomic . Widze tylko menu przez 3 sekundy. Problem występuje na laptopie jak i na kompie ( w ktorym probuje zainstalowac sterowniki
W komputerze stacjonarnym (tym, gdzie masz DWL520+ i Windowsa XP ) wejdź do Panelu sterowania > Połączenia sieciowe, kliknij dwukrotnie na ikonkę “Połączenia sieci bezprzewodowej” tak, żeby nastąpiło włączenie tej karty. Następnie kliknij PPMyszy na tej ikonie i wybierz Właściwości. W oknie w zakładce “Ogólne” zaznacz obie dolne kratki (ważne!), następnie wybierz u góry zakładkę “Sieci bezprzewodowe” i tam zaznacz pozycję “Użyj systemu Windows do konfiguracji ustawień sieci bezprzewodowej”. OK i pozamykaj wszystkie okna.
Teraz w trayu, po prawej, kliknij na ikonce pojedyńczego “monitorka” z falami, w oknie wybierz “Pokaż sieci bezprzewodowe” i wybierz punkt dostępowy , z którym chcesz się połączyć.