Da się na pasku zadań wyświetlać np, prędkość neta? Jak w KDE?

Jak w temacie. net, obciążenie procka, ram? Na pulpicie mnie nie interesuje.
pasek1

Te widżety które przyczepiasz do pulpitu możesz też przeciągnąć na pasek zadań.

A te widzety to skąd wziąć?

Źle przeczytałem :wink: Mysłałem, że pytasz jak to pod KDE zrobić :wink: Już biegnę po nastepną kawę :smiley:

KDE to mam w małym palcu, walczę od niedawna z windą, I wolę się 3 razy zapytać niż mam gowna narobić w systemie.
Coś takiego:

Jedyne co mi przychodzi do głowy to MSI Aftrburner.

image

Turkusowe cyferki to aktualne użycie sieci - DL oraz UL

obraz

A cicho być. Moja luba jest rysownikiem… Nie zrozumiesz…

Tak chwile sprawdziłem i problem jest taki iż przy dużym obciążeniu cyfry są nieczytelne.

Ale po najechaniu myszą widać całą wartość

image

Samodzielny program Net Trafic
lepsza Alternatywa ale płatna
Netbalancer albo NetLimiter po za monitorem sieci możesz ustawić limi przepustowości łącza na każdy program z osobną dzięki ręcznej optymalizacji możesz grać i pobierać jednocześnie bez lagów :slight_smile:

Opcjonalnie możesz zainstalować https://8gadgetpack.net/
I tam będziesz miał takie 3 fajne dodatki do monitoru sieci procesorów oraz grafiki :slight_smile:

Możesz też zainstalować HWinfo i tam możesz centralnie wszystko w zaawansowanych opcjach dodać do paska jako tray informacje.

Net trafic wypada najlepiej, nie ma w trayu, ale wyświetla nawet na full screen.

Na bank jest może nie domyślnie włączone ale w opcjach jest za dzieciaka jeszcze pamiętam ten soft.

Teraz mam SpyShelterFW + NetLimiter do kontroli sieci i jej przepustowości… ale to płatne czyli odpada bo tutaj wszystko co płatne to bee bo bida polska i trzeba ocenę softowi zaniżyć bo płatny -,-, a nie za darmo…

A tak na poważnie to hwinfo jak chcesz mieć info o wszystkim. tylko tam trzeba troche nagimnastykować sie w opcjach zaawansowany żeby to poustawiać nawet OSD w grze da sie fajnie skonfigurować