Da się sam film na YT mieć zawsze na wierzchu?

Czy da się przypiąć sam film na youtube tak, aby mając inny program niż przeglądarkę na wierzchu móc gdzieś ustawić go na ekranie, tak żeby podczas pracy film się nie chował pod spód?
Jest do tego jakiś dodatek? Korzystam z Firefoxa.

Może wystarczy Ci opcja dostępna w YT:

1 polubienie

To chyba nie jest standardowa opcja z YT.

@sensu spróbuj tej wtyczki

https://chrome.google.com/webstore/detail/floating-for-youtube-exte/egncdnniomonjgpjbapalkckojhkfddk

Do tego trzeba zainstalować aplikację do Chrome.

Efekt:

EDIT… aj nie doczytałem o firefoxie.

Do Frefox:

https://support.mozilla.org/en-US/kb/about-picture-picture-firefox

Nie mam obecnie Firefoxa i nie sprawdzę.

Nie mam żadnego jutubowego dodatku. FF 72.

1 polubienie

Ok, teraz sprawdziłem. Nie używałem FF od długiego czasu i faktycznie ten przycisk pojawić się musiał niedawno. Faktycznie okienko z filmem trzyma sie nad innymi aplikacjami.

Przy ostatniej czy przed ostatniej aktualizacji FF dodał opcje wyświetlania filmów w trybie PIP, tak, że są zawsze na wierzchu. Dotyczy to wszystkich wideo nie tylko youtuba

1 polubienie

Jest w firefoxie, ale sensu chce mieć wideo na wierzchu, gdy używa innego programu. Rozumiem to tak, że okienko musi być przypięte, bo office zasłania przeglądarkę i mini odtwarzacz. Tak samo popup video dodatek odpina wideo w firefoxie, ale nie przypina na wierzchu. Minimalizując lisa, także minimalizuje się miniodtwarzacz.
Żeby robić biurowe i mieć okienko z filmem z boku na dole, trzeba jeszcze programu np darmowego deskpins. Widziałem na softpedia.
Chyba dobrze zrozumiałem, o co chodzi…

Otworzyłem dokumenty office i zasłoniło przeglądarkę i miniodtwarzacz i nie było jak przypiąć na wierzchu. Więc jak to zrobiłeś, że na innych aplikacjach miałeś na wierzchu?

Właśnie tak działa PiP w Firefoxie. Jest nad wszystkimi aplikacjami.

Gdzie to klikać?

Tu:

To nie jest funkcja z YT jak napisał @anon17641694, a funkcja z Firefoxa.

1 polubienie

Rozumiem, obraz w obrazie, a ja tu:

Obraz w obrazie wyłączyłem…

To co zaznaczyłeś to miniodtwarzacz z YT. On zdaje się nawet nie trzyma się na wierzchu samej przeglądarki - inna karta i odtwarzacza nie ma. PiP w Firefoxie starszym niż 72 trzeba ręcznie włączyć w opcjach. W najnowszej odsłonie jest domyślnie włączony.

https://support.mozilla.org/en-US/kb/about-picture-picture-firefox

Lubie coraz bardziej firefoxa. Mam FF 73.0b10, to przez netflixa, netflixa :smiley:
Doszły mu opcje powiększania
MWSnap467

Można też zainstalować PotPlayer, odpalić w nim film z linka YT i dać trzymanie okna na wierzchu podczas odtwarzania.

1 polubienie

O właśnie o to mi chodziło. Zaktualizowałem przeglądarkę i działa.
Od której wersji to jest?

Windows - 71; Linux i Mac - 72.

A wiesz może czy da się tak zrobić, aby przeglądarka pamiętała wielkość i miejsce gdzie ustawiłem film? Da się do tego okna dodać pasek postępu?

Z tego co się orientuje to niestety nie, może dodadzą w następnej edycji.
Jest szansa, że domyślną pozycje i wielkość da się ustawić gdzieś w about:config
ale nie widzę, za to jest opcja o nazwie

media.videocontrols.picture-in-picture.audio-toggle.enabled

gdzie możesz dodać kontrolkę do wyciszania

1 polubienie

Nie, nie i nie.