Da się zainstalować Windowsa bez CD/DVD i USB?

Myślę, że W10 i tak będzie działał wydajniej, niż Vista z zaniżonymi wymaganiami i wodotryskami :wink:

Mam komputer sporo przewyższający podane przez ciebie wymagania i daje się zainstalować co najwyżej Vistę!
Nie ma sterowników do grafiki i sieciówki i tego nijak nie przeskoczysz.
Z tego właśnie powodu używam Linuksa.

Pomijając kwestię legalności celowości instalacji muzealnego już systemu z tego co mi wiadomo to na tym pen drive powinien się zmieścić każdy stary Windows do Windows XP-SP3 włącznie.

Mój komputer to złom ale wymagania przejde do Windowsa 10, ale Windowsa 10 nie lubie i nie bendę z niego korzystał poprostu za nim nie przepadam, po drugie nie chciałem powiedzieć że chcem zainstalować Windowsa 2000 tak na stałe chodziło mi o to żeby go odpalić i pobrać plik iso Windowsa Visty czy tam 7 rozpakować to w Windows 2000 i opalić instalkę tak samo robiłem na stary pc i działało tylko że tam już był Windows 7, kolejna sprawa jest taka że tu macie sprecyfikacje mojego złoma :slight_smile:
Pentium 4 2.8 Ghz
1 GB RAM
256 MB karta graficzna
160 GB dysk jedne, 80 drugi
To jest złom ale jakoś działa ledwo bo ledwo ale działa.
I już mówie dlaczego chcem wrócić do Windowsa:
Po pierwsze tam nie ma żadnego spiepszonego Terminala
Po drugie w każdą gre mogę se pograć na Windowsie
Jest tego jeszcze więcej ale nie chcem tego wymieniać.
Następna sprawa że na tym Lubuntu nic nie działa jedynie mogę YT oglądać i w Minecraft grać i nic więcej. Jeszcze coś ?

@LORDEK, czy można poprosić o zamknięcie tematu? Autor coś trochę zaczyna się unosić. Spójrz na ostatni jego post.

Nie no sory :smiley: albo dobra zamykaj ten temat bo i tak odpowiedzi nie ma .

Ściągnij tego Windows XP, nagraj na pendrive i zainstaluj - w czym problem?

Masz złom, ale na tym złomie pograsz w gierki, które na Wine spokojnie się odpalą. Nie ma sensu wracać do dziurawego Windowsa typu Vista. Poza tym skoro zastanawiasz się jaki system wgrać to jest dla mnie oczywisty znak, że na żadnego nie masz licencji i chcesz się posiłkować ewentualnym piratem. Wgraj tego Wine i zostaw w spokoju Windowsa.

Jeżeli faktycznie chcesz bym zamknął ten temat to zamknę, skoro się poddajesz i na siłę pchasz się w gorsze rozwiązania.

1 polubienie

Wine mam :smiley: od dawna ale tam nic nie chce się odpalić.
GTA SA pobrałem nie działa, GTA 3 pobrałem nie działa, Minecraft na szczęście jest na Linuxa i na Windowsa

https://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=3780&iTestingId=3002

Status Gold czyli na Wine działa bez problemu. Najwyraźniej masz coś pochrzanione w konfiguracji Wine lub czegoś nie zainstalowałeś. Sterowniki do karty graficznej odpowiednio dobrane? Nie używasz jakiegoś uniwersalnego?

Mam Nvidia Geforce 6200 ale nwm czy wine je czyta masz jakiś pomysł jak to sprawdzić ? Wine instalowałem z Terminala jak coś

Jaką wersje Ubuntu masz? Wine najlepiej instalować z menedżera oprogramowania, bo w razie czego dociągnie sobie potrzebne biblioteki. Wybór sterownika masz w ustawieniach systemu.

Ej teraz jest gorszy problem bo wszedłem tu —>

i tu nic nie pisze o mojej karcie graficznej, czy to tak ma być?

Dobra temat zamykam zostaje na Lubuntu :smiley: Dzięki chłopaki za wbicie mi do rozumu że Windows to śmieć :smiley:

Instaluj gry przez PlayOnLinux (masz go w synapticu). Odpadnie ci konieczność konfigurowania Wine.

Play on Linux miałem i się zawiodłem, co chwile jakiś błąd i nic się robić nie da :smiley:

a windows nie traktuje telefonu z androidem na którym są karty SD jako nośnika USB?
Jeśli tak nie jest to kup rozszerzenie karty microSD, wyciągnij z telefonu i heja.

Tylko że ja windowsa nie mam :smiley: Ale i tak temat do zamknięcia nie chce mi się windowsa jak narazie instalować jak coś to steam zainstaluje na nowego kompa już na Ubuntu a nie na innych dystrybucjach