Jestem szczęśliwym posiadaczem ORYGINALNEGO Windows 7 (32x), niestety nie mogę zainstalować najnowszej wersji Daemona, który rzeko chodzi pod W7… Czytałem na forach i innych stronach o tym problemie, który ja mam czyli błąd systemu (wymagany minimalnie W2000) oraz SPTD w wersji minimum 1.60 (w najnowszym Daemonie rzekomo instaluję się 1.62) lecz błędy te pojawiały się w wersjach beta “Sevena”, a nie w wersji finalnej ;/ Proszę o pomoc i wszelkie możliwe rady…
http://www.duplexsecure.com/downloads pobierz sobie to z tej stronki-postępuj zgodnie z komunikatami-odinstaluje się SPTD wyczyść kompa np.CCliner-i po restarcie powinna pójść ta instalka,a potem Daemon Tools.Oczywiście nie mam 100% pewności bo mam XP/ka.
Deamon jest niekompatybilny z 7. Mi działa, choć za każdym razem muszę mu kliknąć , żeby mimo wszystko go uruchomił.
dziwne po zainstalowaniu najnowszej wersji nie wyskakuje komunikat o kompatybilność jak to miało miejsce w starej wersji wiec masz stara wersje.
najnowsza wersja jest tu http://www.disk-tools.com/download/daemon
Tak, ja rozumiem, ale próbowałem już, właśnie zainstalować przed Daemonem to SPTD i jest ta sama sytuacja. Niby się to instaluje, robię restart i potem instaluję Daemona, ale niestety i tak… ■■■■ ;/
A gdybyś spróbował Alcohola 52% FE ?
Jest całkowicie za free, potrafi nawet więcej niż Daemon, nie instaluje syfiastego toolbara i idealnie działa na moim 7.
Daemon też nie instaluje syfiatego toolbara (o ile potrafi się odznaczyć opcję jego instalacji w kreatorze instalacji). Daemon Tools Lite w najnowszej wersji potrafi również tworzyć obrazy płyt (również zabezpieczonych!).
@Alfik91: trochę niejasno napisałeś. Czy błąd występuje w trackie instalacji SPTD (czyli przed restartem kompa), czy samego Daemona (czyli po restarcie, jak się pojawia normalnie instalator), czy może dopiero po instalacji?
JA mam ten sam problem. Błąd pojawia mi się przy próbie uruchomienia Daemon Toolsa…
Najlepszy na Win7 jak na razie jest chyba UltraISO ;p
daemon był dobry tylko na XP