Daemon Tools - tworzenie obrazu płyty

Witam. Posiadam oryginalną grę Age of Mythology i chciałem zrobić sobie obraz płyty aby nie musieć wkładać jej do napędu. Dodam iż kiedyś bez problemu udało mi się to zrobić właśnie tym programem, a teraz wyskakuje mi jakiś błąd zaraz na początku i “Tworzenie obrazu płyty nie powiodło się!”. Próbowałem z różnymi prędkościami, jak również różnym miejscem docelowym zapisu i nic… Wczoraj tworzyłem obraz innej gry i wszystko działało… Co zrobić? Zależy mi na tym programie. Czemu kiedyś się udało, a teraz nie? Płytka jest idealnie czysta, żadnej, choćby najmniejszej ryski. Próbowałem także starszej wersji programu i nic.

Konkretny błąd jaki wyskakuje to:

“Podczas odczytu natrafiono na sektor z błędem ECC/EDC (naprawialny) (825)”

I to wyskakuje przy formacie .mdx, natomiast przy innych w nawiasie jest napisane, że nienaprawialny i inny numer, np. 816.

A skoro ten jest naprawialny to jak go naprawić? :frowning:

Kiedyś działało normalnie.

Witam. Czy wcześniej obraz robiłeś tej gry, czy innej, że działało ?? Jeżeli innej, to ta może mieć bardziej skuteczniejsze zabezpieczenia,

które utrudniają kopiowanie/tworzenie ISO, albo innych formatów obrazu płyty. - Spróbuj ściągnąć program do sprawdzania, jakie zabezpieczenia zostały

zastosowane, aby utrudnić kopiowanie/tworzenie obrazów gier. Podsyłam linka. Spróbuj jakieś programy ze stronki http://www.dobreprogramy.pl/Nagrywanie- … ws,32.html

• Daj znać, czy pomogło. Pozdrawiam :slight_smile:

No właśnie tej samej gry robiłem i działało. Niestety usunąłem obrazy, które miałem i teraz lipa…

Witam ponownie. Wejdź na mojego chomika http://chomikuj.pl/profesorekml i tam, w dziale omijanie zabezpieczeń,

jest Clone CD wersja 5.3.1.4 z crackiem. Pobierz, i spróbuj zrobić kopię tamtym programem.

• Oprócz tego, spróbuj jeszcze przekopiować całą zawartość nośnika CD lub DVD na dysk, i nagrać na czystą płytkę,

lub wejdź na stronę http://www.gamecopyworld.com/ i tam poszukaj crack - a. Zawsze przecież możesz wgrać z płytki grę, i znaleźć crack - a w sieci.

Jak coś, to pisz, z chęcią pomogę.

Ale czy to możliwe, żeby z płytą było coś nie tak? Gra instaluje się bez problemów i tak samo bez problemu odpala się z płytki, płyta w napędzie chodzi czysto i jak mówiłem, nie jest porysowana. Mało tego… ta gra ma dodatek i ten dodatek z innej już płyty tak samo nie chce mi się zrobić (obraz płyty w sensie), a kiedyś też działało. Więc to raczej mało prawdopodobne, żeby dwie płyty nagle się uszkodziły…

Nagrywarka też w porządku bo sprawdzałem na innym kompie i też wyskakiwał ten błąd…

Tak więc naprawdę dziwna sprawa ^^

Mam pytanie : 1 - sze. Wcześniej te obrazy robiłeś tą wersją, czy wcześniejszą ?? Nie zawsze to, co najnowsze jest najlepsze.

Spróbuj starszą wersją Daemon Tools - a. 2 Próbowałeś innych programów do tworzenia obrazów ISO, czy tylko Daemon Tools ??

3 - cie. Próbowałeś w ten sposób??: zainstalować, poszukać crack - a, wrzucić go do plików gry i nadpisać ?? Spróbuj Clone CD, co jest na moim chomiku i daj znać,

czy coś pomogło.

Wcześniej robiłem starszą wersją, ale próbowałem teraz także i nic. Dzisiaj spróbuje zrobić obraz innym programem, na razie z crackami się wstrzymam.

• I jak, spróbowałeś inny program, albo inne programy do robienia obrazu ??

Pod żadnym pozorem nie instaluj wersji z Crackiem, zazwyczaj takie programy są wirusami, proponuję przetestować do tych celów wersje legalne 30 dniowe

Zeus__ tam nie ma wirusa, bo sam sprawdzałem, zanim to wrzuciłem. Nie wiem po co ludzie to piszą, że takie cracki zawierają wirusy,

czy oni się tym podniecają, że to piszą, czy im to sprawia przyjemność ?? U mnie nie ma zawirusowanych crack - ów. Niektóre anty wirusy pokazują nawet na plik bezpieczny,

który nie jest trojanem, ani żadnym wirusem, że to pliki zarażone.- Ja nie wrzucam plików zarażonych, bo nie mam żadnego interesu w tym.

Zanim właściciele chomikuj zlikwidowali licznik to crack do Black Site Area 51 miałem ponad 7XX pobrań. Sporo razy też pobrano Clone CD.

• Te osoby, które ani razu nie pobrały programu z crackiem z mojej strony, ani samego crack - a, nie powinny się wypowiadać na temat crack ów :slight_smile:

P.S. Ten programik jest na chomiku już chyba ze 2 lata dobre, a na pewno ponad rok. Wpisów nie kasuję z chomika :). Pozdrawiam.

Profesorekml - w porządku ale jest to wersja z-crackowana nielegalna, nie poleca się takich programów, ustawa o prawie autorskim, to jest piractwo, crack ma za zadanie łamanie zabezpieczeń programu. Lepiej jednorazowo skorzystać z wersji 30 dniowej, bądź poszukać narzędzia freeware, lub open source, jeśli nie ma odpowiedniego narzędzia do takich procedur, najlepiej wykupić licencję na oprogramowanie od jego autora, bądź pośrednika. Sam nie używam żadnego programu scrakowanego. Także nie bądź piratem i nie polecaj programów łamiących zabezpieczenia. =D> Po drugie crack jest programem szkodliwym skoro łamie zabezpieczenia. Poleć raczej wersję legalną :smiley:

http://emmers.cba.pl//prog/ISOCreator.exe

Pobierz sobie ten niewielki programik i bez problemu utworzysz obraz ISO swojej płyty, oczywiście jeśli nie jest już uszkodzona, ewentualnie twój napęd ma problemy z odczytaniem sektorów. Program nie jest nielegalny i nie zawiera złośliwych kodów.

isocr.jpg

Obsługa jest bardzo prosta: wkładasz płytę do napędu , uruchamiasz program i wciskasz twórz iso. Wpisujesz nazwę iso i ok.

W oknie jest widoczny postęp tworzenia obrazu.

Crack ma za zadnie łamać zabezpieczenia, ale nie musi być od razu plikiem, który zawirusuje komputer. Tylko od tego, kto pisze zależy, czy coś doda.

• Piratem nie jestem, statku nie mam :wink: A tak poważnie. Sporo gier mam zainstalowanych oryginalnych, kupionych :slight_smile: Windows też oryginalny, ale nie o tym chciałem pisać.

Któregoś dnia, nie pamiętam tylko, w którym dziale na forum, ktoś potrzebował pomocy z Windowsem Vista ( jak dobrze pamiętam ). Widać, że piracki, bo Vista nie zajmuje przecież

500, albo 700MB , a jemu tyle zajmował. - Sporo osób tu przecież nie tylko pirackich Windows - ów używa, ale i pirackich oprogramowań anty wirusowych :smiley:

• Zeus__ Teoria, teorią, a praktyka, praktyką :slight_smile: Pisze się scrackowana, jak już :slight_smile: . To na tej zasadzie, co ściągać, a nie zciągać. :slight_smile:

Ja też nic nie powiedziałem, że używam pirackich programów :smiley: Wszystko darmowe, które mają czasami więcej opcji, niż płatne odpowiedniki innych firm :slight_smile:

Używałem Outpost Security Suite 7.1 free, teraz Comodo Firewall, używam też avast! Zobaczcie, ile pobrań jest z tej strony http://download.cnet.com/Avast-Free-Ant … ag=mncol;1

166.068.623 czyli ponad 168 milionów razy, a przez ostatni tydzień 834,638 to nie jest taki zły :wink:

profesorekml odpowiadajac na twojego posta pragnąłbym podkreślić, iż program dodatkowy crack ma za zadanie jak wskazaliśmy łamać zabezpieczenia programu crack-owanego, tym samym jest pewnego rodzaju dla docelowego programu, programem szkodliwym, więc masz racje pisząc że nie koniecznie musi być wirusem, ale jest to piractwo. Przeczytaj umowę licencyjną dotyczącą oprogramowania docelowego, nie masz prawa rozpowszechniać programów z programami łamiącymi zabezpieczenia, to jest już piractwo. Łamiesz prawa autora. A jeśli chodzi o pisownie to post nie jest od tego by sprawdzał pisownię lecz dostarczał pomoc użytkownikowi. Poza tym

mów za siebie, ja jestem przeciwny piractwu, i nie toleruje polecania programów wraz z crack-ami. Jeśi nie masz o tym pojęcia więc się nie wypowiadaj, albo idź zacznij czytać umowy licencyjne programów zanim zaczniesz cokolwiek instalować na swoim komputerze. Pirackie oprogramowanie to sobie instaluj sam a nie polecaj użytkownikom, bo to nie twoje komputery, i jesteś piratem rozpowszechnijąc oprogramowanie sckrako-wane. Pragnąłbym abyś zapoznał się z tą treścią, zanim zaczniesz piracić http://pl.wikisource.org/wiki/Prawo_autorskie_%28ustawa%29

Witaj, Zeus__. Widać, nie zrozumiałeś mnie, ale to już nie ważne. Pisanie odbywa się teraz tylko między nami dwoma, a sam zainteresowany nie odzywa się od 4 dni.

Poza tym, wątpię, że jeśli ktoś w swoim podpisie, przy konfiguracji komputera ma napisane, że ma Windows 7 Ultimate, a jest takich osób sporo, to raczej nie

są to oryginalne 7 - ki. Nie każdego stać na Windows 7 Ultimate oryginalnego, za 500 złoty. Patrzyłem dzisiaj na przedłużenie ważności antywirusa NOD32,

ceny wahają się do 82.99, a licencja na jedno stanowisko kosztuje 98 złoty. Sporo osób też ma w podpisie, że używa NOD32, nie powiesz mi, że oni wszyscy mają oryginały :slight_smile:

Nie każdego stać na NOD -a :D. Gdata, Kaspersky, Panda, Symantec, bardzo nisko się cenią, skoro można ich antywirusy kupić w cenach 29 -35 złoty najtańsze :smiley:

• Jeśli mówimy o pirackich programach, jak wcześniej wspomniałem, nie używam. Mam znajomych, co używają nawet pirackich gier, które tytuły są na Steam - a,

a mnie po prostu na nie stać. Nie muszę ani kupować pirackich gier, ani ściągać ich, a potem do nich crack - a.

…Wesołych Świąt, i Szczęśliwego Nowego Roku, Zeus__ :slight_smile:

Witam :smiley: , mam problem z gra, ostatnio ściągnąłem NFSMW, w formacie bin i próbuje otwierać przez Daemon Tools przez wirtualny napęd, ale cały czas mi wyskakuje komunikat żebym wsadził poprawną płyte, możecie mi doradzić co mogłbym jeszcze zrobic z tym fantem. Z góry dziekuje :slight_smile:

No, cóż dużo ludzi usprawiedliwia własne działania, działaniami innych - inni mogą, to ja też. No, ale to niczego nie zmienia. Osobiście “crack” gości tylko w grach, które zmuszają mnie do włożenia nośnika - a nie przepraszam nie gości już od czasu, kiedy to założyłem konto na Steam i Orygin.

Dla osoby która pracuje i potrafi dysponować swoimi środkami - czyli nie kupuje na wyrost, chociażby sprzętu komputerowego z pewnością stać

na odnowienie rocznej subskrypcji - oprogramowanie antywirusowe

oprogramowanie Word - jeżeli chce korzystać z oprogramowania Microsoftu

oryginalny system

Łącznie to daje z 1000 zł - przy zakupie komputera, tej klasy którym chwalisz się w stopce to żaden wydatek, a zaznaczam, że można owe koszty zminimalizować do 0 i być legalnym w 100%

Pozdrawiam

• Witam. JanStefan w ogóle nie na temat napisałeś, ale to szczegół. Siemka buziek007. Nawet, jeśli obraz jest wykonany 1:1, to zabezpieczenia na płycie, jak widać są tak dobre,

że będzie wyskakiwać Tobie komunikat , wsadź poprawną płytę ". Z tym nic nie zrobisz. Zostaje kupić tylko oryginał, który tak drogi nie jest.

Nowa gra 25.00 z najtańszą przesyłką 35.00 najtańsza na allegro http://allegro.pl/nfs-need-for-speed-mo … 17078.html

Nie wiem, czy skąpienie 35 złoty na nową grę ma sens. Pozdrawiam.