Witam,
Chciałbym się poradzić w następującej kwestii.
Chciałbym zsynchronizować folder z dyskiem google - aby mieć do niego dostęp zarówno na swoim komputerze jak i w sieci. Jednocześnie chciałbym aby moje dane były stosunkowo bezpieczne przed potencjalnym usunięciem. Więc byłaby to też forma stale synchronizowanej dodatkowej kopii danych z komputera w chmurze.
Dostęp do komputera mają też inne osoby, więc jeśli ktoś usunie mój folder na komputerze to zostanie on zarówno usunięty na dysku google ? Więc średnio bezpiecznie.
Czy istnieje zatem opcja logowania się do synchronizacji ? przykładowo ktoś używa komputera, niechcąco usunie plik, lub też specjalnie - jeśli to złodziej i zacznie czyścić dysk, ale nie jest zalogowany to nic sie nie dzieje, ponieważ nadal będę miał kopie danych w chmurze google.
Jeśli natomiast ja używam komputera to loguje się do synchronizacji i wszystko śmiga.
Czy jest taka opcja ? czy może to tylko moje pobożne życzenia
Chciałbym mieć synchronizacje danych i możliwość dostępu do nich przez internet, a jednocześnie chciałbym aby były bezpieczne na wypadek kradzieży komputera lub przypadkowe usunięcie danych na komputerze, który jest podłączony do synchronizacji. Pozdrawiam