Dark Souls - kilka pytań

Od dłuższego czasu przymierzam się do tytułu “Dark Souls” (czytam opinie, recenzje, poradniki, oglądam gameplay’e na youtube) i bardzo odpowiada mi wizja artystyczna, klimat itd. tak więc chciałbym spytać osoby obeznane z tym tytułem o:

• od której części najlepiej zacząć przygodę z “Mrocznymi Duszami”? (Słyszałem, że trójka ma najbardziej przystępny próg wejścia dla casualowego gracza.

• czy gra bez połączenia internetowego jest możliwa, a jeśli tak - to czy wersja offline jest dużo uboższa? (z gameplay’i wiem, że podczas rozgrywki można trafić na podpowiedzi innych graczy lub jako boss oponentem może stać się inny gracz (wersja bez połączenia z siecią siłą rzeczy będzie tego pozbawiona. Tak? A jeśli tak, to czy tylko tego?))

• jak przedstawia się gra na padzie XBOX 360?

• mój leciwy zestaw to:

1. Intel Core i5-4440 @3,1GHz

2. 8,0 GB RAM

3. nVidia GeForce GTX 660

4. Windows 10

…jak poradzi on sobie z Dark Souls 3?

Zacznij od pierwszego DS - wg. mnie najlepszy, chociaż wymagający chyba najbardziej, w nim nawet historia nie jest wprost podana. Za to projekt lokacji i ich połączenia to absolutny geniusz. Pozostałe części owszem są może bardziej przystępne ( zwłaszcza jeśli chodzi o historię), ale to nie tak, że stały się prostymi grami.
Bez online tracisz tylko możliwość inwazji gry innego gracza, tudzież możliwości, że w Twojej grze pojawi się inny gracz z zamiarem ubicia Ciebie:) No i nie będziesz mógł wzywać/być wzywany na pomoc. Trzeba przyznać, że taki nieoczywisty multiplayer ma swój klimat, ale nie będzie tragedii jak będziesz grał bez tego.
Na padzie gra się bardzo dobrze. Pamiętaj tyko, że do DS1 podstawa to ściągnąć i zainstalować DSfix - najnowsza wersja to 2.4.
Co do zestawy to pewny nie jestem - procek na pewno jest ok, za to grafika pewnie na maksa ustawień nie uciągnie, chociaż tu mogę się mylić, bo engine Soulsów jest dobrze napisany i nawet na słabszym sprzęcie działa dobrze. Z tego co na szybko poszukałem w necie to na 660 ludzie grają przy rozdzielczości FUllHD, na ustawieniach wysokich i wyciągają 40-50 FPS, czyli źle nie jest.

1 polubienie

zacznij od Demon Souls na ps3

Dzięki za bezużyteczną podpowiedź - już po dziale, w którym umieściłem wątek można się domyślić, że moja platforma to PC.

Jak nie masz nic sensownego do przekazania nie pisz w ogóle.