Darmowa apka na androida do notatek z datą i godz

Szukam darmowej aplikacji gdzie po utworzeniu notatki, przy każdym kolejnym wpisie automatycznie zostanie dopisana data i godz. dodania tego wpisu. Nie chodzi o tworzenie kolejnych, osobnych notatek, tylko dodawanie wpisów, do jednej, już istniejącej. I aby można to było zrobić szybko i prosto, bez zbędnego klikania. Po prostu odpalam taką notatkę, dodaję wpis, klikam jakiś przycisk który z automatu dopisze datę i godz. i zamykam. I np. jak mam w tej notatce 10 wpisów, to przy każdym widzę cały czas te daty i godziny dopisane przy treści wpisów, gdy otworzę notatkę po raz kolejny. Istnieje coś takiego?

Keep takiej funkcji nie ma?
Poza tym zovacz OneNote, od Microsoftu i Paper od Dropbox

@blumberplumber Nic mi nie wiadomo o takiej funkcji w Keep, a używam od dawna…

Może coś tu znajdziesz Reddit - Dive into anything

1 polubienie

Mam coś takiego , zapisuje automatycznie (trzeba to sobie ustawić ) klikając na notatkę i właściwości masz datę i godzinę ! zapodaj komórkę to wyślę Ci instalkę .Dodatkowo notatki chronione są hasłem ,apka w sklepie niedostępna

Na pewno ta zbanowana/niepopularna apka dodaje datę i godzinę w każdej dopisanej linii jak różnica czasowa jest w miarę duża?

Skąd ta wiedza że apka jest zbanowana i nie popularna??? trzeba sobie zainstalować sprawdzić i ewentualnie zostawić lub usunąć ! ja np.tak czynię .Nie wyrokuję jak nie sprawdzę

Instalacja nie daje miernika popularności - autor może generować fejkowy progress bar w zakładce „o programie” (about us) np. „10 milionów użytkowników, 40 milionów instalacji z pliku APK”.

Troszkę się obawiam instalowania takiej nieoficjalnej apki na telefonie. Sprawdzę najpierw te wcześniejsze propozycje i wtedy dam znać, tylko to potrwa, bo teraz nie mam za bardzo czasu…

@betmariss
W sumie racja. Terz to trzeba uważać. Mamy mnóstwo syfu - czy to na Androida, czy to na Windowsa, nawet na MacIOS i iOS. Po prostu trzeba być ostrożnym i tyle.

Tyle, że dopiero iOS 17 odblokuje inne sklepy bez JailBreaka i pewnie tylko na terenie UE (czyli nie w UK ani Norwegii).

Pewnie europosłowie zapomnieli by Apple odblokowało łatwe instalowanie „*.IPA” w iOS 17.

Będzie można oficjalnie instalować apki z poza iStore? O… tego się nie spodziewałem. Czyli pożegnamy się z największą wadą/zaletą iOS?

Swoją drogą wracając do tematu. Niby proste, np przycisk „wstaw datę/godzinę” a w notatnikach na urządzenia mobilne praktycznie tej funkcji brak gdy tymczasem jest w odpowiednikach desktopowych.

Ech, jestem matołkiem! Miałam już zainstalowaną apkę, która daje taką możliwość, a jest to Signal! Na swoją obronę, że nie jest to aplikacja stricte do robienia notatek i przez to nie skojarzyłam. Jest tam jednak opcja „Moje notatki” i mogę wysyłać wiadomości do siebie samej, a każda jest przecież opatrzona datą i godziną :stuck_out_tongue:
Zanim na to wpadłam, testowałam jeszcze Timestamp Notes. Aby dodać datę i godzinę trzeba kliknąć w menu i wybrać tą opcję. Jest to też całkiem spoko, no ale jednak dodatkowe klikanie. Z drugiej strony ta aplikacja szybciej się otwiera i bezpośrednio po otwarciu mogę wpisać notatkę, a w Signal po otwarciu muszę wybrać Moje notatki i jeszcze tę notatkę wysłać, więc w sumie na to samo wychodzi.
Zostawię jednak temat otwarty, bo gdyby było coś, co działa dokładnie jak ten Timestamp Notes, ale dodaje datę i godzinę albo chociaż samą godzinę z automatu, jak tylko kliknę, aby wprowadzić tekst, to by był już ideał :slight_smile: