trufelka
(Pupssi)
22 Marzec 2006 14:43
Znacie moze jakąś darmową bramke sms do ery …? bo ja coś nie moge znalesc !
tomal1
(tomal_)
22 Marzec 2006 14:54
http://www.eraomnix.pl/pl/login/login przeczytaj informacje na dole… :mrgreen:
sikwitit
(sikwitit)
22 Marzec 2006 15:12
nie mam takiej, Era jest takim złodziejem, ze nawet nie pozwoli ci wysłąc sms’a jednego dziennie za darmo.
trufelka
(Pupssi)
22 Marzec 2006 15:14
zgodze sie z tobą
Złączono Posta : 22.03.2006 (Sro) 16:26
A może ktoś z was juz ten program przetestował…? bo własnie przypadkowo trafiłam na niego ! eSkiMoS R2 to darmowy program do wysyłania wiadomości SMS
Wszystkie programy opierają się na bramkach!
Więc żaden program nie wyśle darmowego smsa do Ery, ponieważ nie ma takich bramek!
Czyli z eSkiMoSa też nie da się wysłać do Ery.
Wermatin
(Jbviuhvbvui)
22 Marzec 2006 16:55
10 SMS-ów po 110 znaków można dziennie wysłać z bramki ery http://www.eraomnix.pl/pl/login/login
squeet
(squeet)
22 Marzec 2006 16:55
Ja tyle się oszukałem takiej bramki, w końcu wszedłem na stronę Ery, zarejestrowałem się w Omnixie (1 sms - koszt jak za 1 zwykłego sms-a w sieci) i mam 10 darmowych dziennie…
Myślę, że koszt niewielki a rozwiązuje problem
Korai
(Blood King)
22 Marzec 2006 17:21
squeet:
Ja tyle się oszukałem takiej bramki, w końcu wszedłem na stronę Ery, zarejestrowałem się w Omnixie (1 sms - koszt jak za 1 zwykłego sms-a w sieci) i mam 10 darmowych dziennie… Myślę, że koszt niewielki a rozwiązuje problem
Zrobiłem tak samo.
Koszt naprawde śmieszny
Kiedyś można było sie tam zalogować na adres e-mail, ale teraz tego nie widze
wigrus
(Wigrus1)
22 Marzec 2006 17:25
nie osądzaj kogoś wg swojej miary :shock:
jasne
oj da się da, tylko trza pokombinować(trzeba mieć tel. w orange) :lol:
trufelka
(Pupssi)
22 Marzec 2006 18:14
słabo żeście sie wysilili,że w Omnix ma limit 10 sms to wiadomo ale to jest bardzo mało. Szukałam czegoś bez limitów non stop. tak jak np . miasto plusa :lol:
Korai
(Blood King)
22 Marzec 2006 18:24
To zapomnij to tym ;]
Zawsze możesz poprosić kilka osób aby powysyłału sms-y do aktywacji konta na EraOmnix i cieszyć sie wiekszą ilością sms-ów ;]
system
(system)
22 Marzec 2006 18:26
takie rzeczy to tylko w erze ;]
trufelka , bez limitów nie znajdziesz, chyba, że płatne bramki
Monczkin
(Monczkin)
22 Marzec 2006 18:31
To było dawno i nieprawda - w mieście plusa za wysyłanie sms do innych sieci niestety już od dłuższego czasu się płaci
A smsy do Plusa też mają ograniczenia. Bo wysłąniu jakiejś ilości smsó pod jeden numer, bramka blokuje wysyłanie smsó pod ten numer (na inne numery z plusa można wysyłać). Ponoć to jakiś filtr antyspamowy…
UWAGA UWAGA UWAGA
DARMOWA bramka SMS do sieci ERA oraz HEYAH
http://www.bramki.pl
trufelka
(Pupssi)
24 Marzec 2006 11:20
Blażej skąd to można wysyłac ?
DARMOWA bramka SMS do sieci ERA oraz HEYAH
Podaję linka do całkowicie darmowej bramki ERA
Oto on:
http://www.gsmcenter.pl/bramka.php
Co prawda teraz mają remont, ale za kilka dni będzie można wysyłać :mrgreen: :mrgreen:
Nie da się wysłać darmowego SMS-a do tej beznadziejnej sieci Era.
Wszedłem na stronkę http://www.eraomnix.pl/ i przeczytałem regulamin:
4. Hasło dostępu do Serwisu (takie samo jak dla serwisu Era Omnix) można uzyskać po wysłaniu SMS’a o treści HASLO pod numer: - 6677 dla Abonentów sieci Era i użytkowników systemu Tak Tak i Heyah oraz Abonentów systemu Era Mix… - +48 604 11 66 77 dla abonentów innych sieci komórkowych. Opłata za wysłanie SMS na numery 6677 i +48604116677 jest zgodna z taryfą. Numer, z którego został wysłany taki SMS stanowi nazwę konta. W odpowiedzi Użytkownik otrzyma SMS z hasłem do Serwisu. Hasło jest ważne do momentu zmiany przez Użytkownika. 5. Za uczestnictwo w serwisie Operator pobiera opłatę. Opłata jest pobierana za wysłanie SMS Specjalny na numery: 7154 (opłata 1,22 zł brutto), 7554 (opłata 6,10 zł brutto) i 7954 (opłata 10,98 zł brutto). Numery SMS Specjalny są dostępne tylko dla Abonentów sieci Era, Użytkowników systemu Tak Tak, Heyah oraz Abonentów systemu Era Mix. 6. Po wniesieniu opłaty Użytkownik otrzymuje żetony, do użycia w Serwisie, według następujących reguł: - Za wysłanie SMS na numer 7154 – 100 żetonów „pakiet mały” - Za wysłanie SMS na numer 7554 – 500 żetonów „pakiet średni” - Za wysłanie SMS na numer 7954 – 1000 żetonów „pakiet duży” 7. Żetony dodawane są do konta nadawcy SMS’a. 8. Korzystanie z Serwisu polega na wysłaniu z Serwisu wiadomości: - SMS do odbiorców w sieci Era i Heyah oraz w innych polskich sieciach komórkowych, - MMS do odbiorców w sieci Era i Heyah oraz w innych polskich sieciach komórkowych Wysłanie wiadomości spowoduje zmniejszenie stanu konta Użytkownika Serwisu o: - 18 żetonów w przypadku wysłania wiadomości SMS do odbiorców w polskich sieciach komórkowych. co oznacza, przy zakupie dużego pakietu żetonów koszt 0,16 zł netto (0,20 zł brutto) oraz przy zakupie małego i średniego pakietu żetonów, koszt 0,18 zł netto ( 0,22 zł brutto). - 36 żetonów w przypadku wysłania wiadomości MMS do odbiorców w sieci Era i Heyah oraz w innych polskich sieciach komórkowych, co oznacza, przy zakupie dużego pakietu żetonów koszt 0,32 zł netto (0,40 zł brutto) oraz przy zakupie małego i średniego pakietu żetonów, koszt 0,36 zł netto (0,44 zł brutto).
Jakie to jest “darmowe” wysłanie SMS-a, skoro muszę kupić jakieś beznadziejne żetony wysyłając płatnego SMS-a?
Era jest żałosna. Do Plusa nie ma problemu z wysłaniem SMS-a z bramki albo z komuniaktora, do Orange’a również, poza wpisaniem tekstu z obrazka. A do Ery? Tak, kup sobie telefon w Erze to będziesz darmo wysyłał SMS-y, a jak masz telefon w innej sieci to płać!
Jeśli nie mam telefonu komórkowego to mogę wysłać SMS-a tylko do sieci Plus i Orange.
_mona
(Jadwiga Poczta)
26 Marzec 2006 19:40
przestan marudzic, na stronie eryomnix jest też “bramka sponsorowana” taka ze sie rejestrujesz wysylajac jednego smsa chyba za 2.44 zł i od tej pory mozesz codziennie wysylac 10 smsow za darmo