Darmowa nawigacja NOKIA Ovi-darmowa dla wszystkich tel nokia

Witam serdecznie, chciałbym rozpatrzeć pewną sytuacje na podstawie dwóch telefonów.

Z tego co rozróżniam to są dwie wersje wersja tego telefonu wersja NAVI i wersja bez nawigacji.

Mamy NOKIA E52 wersje NAVI czyli tą w niebieskim pudełku + uchwyt na szybę i mamy zwykłą nokie bez tego zestawu-bez uchwytu.

Czyli w takim razie jak kupie telefon bez uchwytu to też będę mógł dożywotnio za free korzystać z nawigacji pieszej i samochodowej? :slight_smile:

Tak, gdyż to jest nawigacja darmowa na wszystkie telefony z Symbianem

czy jest to legalne również na telefony przykładowo marki SonyEricsson?

Nie. To jest oferta wyłącznie dla produktów Nokii

Za darmo?Z tego co wiem to pobiera oplate za aktualizacje map.

Niczego nie pobiera, mapy są oferowane za darmo i dostępne przez Nokia Ovi Suite

Mapy pobieramy z internetu poprzez nokia OVI suite. Aha czyli każdy telefon nokia E52 może korzystać z tej opcji? Jakaś chyba większa karta jest do tego potrzebna niż 2gb, jaką polecacie 4 czy 8gb?

Wszystko zależy od tego gdzie jedziesz. Nokia OVI Suite pozwala na dynamiczne zarządzanie mapami, czyli możesz mapy dodawać i usuwać korzystając tylko z tych, które w danej chwili potrzebujesz. Osobiście w swojej Nokii E51 używam 2 GB karty Kingstona. W zupełności wystarczy

O to bardzo miło i sympatycznie, podoba mi się to rozwiązanie. Mi tam w sumie mapa polski w 100% wystarczy. Poza granice naszego kraju się nie wybieram na razie. Dzięki za pomoc, a do swojej nokia n95-2 mogę wgrać te mapy? Czy nie da rady? Jest to możliwe z technicznego punktu widzenia?

Lista kompatybilnych telefonów jest na stronie Nokii

http://www.nokia.pl/uslugi-i-aplikacje/ … ona-glowna