Darmowa nawigacja offline Android

Cześć
Miałem już sytuacje, że znalazłem się w miejscu gdzie nie ma internetu i zasięgu sieci komórkowej.
Dlatego szukam darmowej samochodowej nawigacji GPS na teren Polski. Musi być offline.
Czytając różne artykuły znalazłem informacje, że te wymagania spełnia aplikacja OsmAnd.
Niestety ta aplikacja pozwala na pobranie kilku województw za darmo więc nie spełnia powyższych wymagań.

Możecie polecić coś sprawdzonego, darmowego by pobrać mapy raz i jeździć całkowicie Offline (ewentualnie co kilka miesięcy jakaś aktualizacja map).

Nie jestem pewien ale google chyba może być offline

Raczej nie na tyle, by mieć mapę całej Polski (awaria internetu przekraczającą 90 dni). Wtedy lepsze będzie sprawdzenie czy w OsmAnd można podmieniać województwa za darmo (gdy wszystkie są darmowe a nie jakieś wykluczone i obligatoryjnie zawsze płatne).

Całkiem przyjemna apka, sprawdza się gdy np jesteś offline a nie pobrałeś wycinka map do Google. Będzie proponował zakupienie płatnych map, anuluj, darmowe z Open Street Maps dają radę. Co więcej, jak szukam jakichś małych ulic, ścieżek itp to często nie ma ich na Google Maps a tu są. Co jakiś czas zachęca do aktualizacji map (tych darmowych)

Jest jeszcze Locus Maps, ale to gigant, trochę inne zastosowanie, niemniej jednak warto ogarnąć i mieć

Ma sporo funkcji płatnych i jeszcze więcej darmowych

W mapach Google pobiera się po prostu trasę offline i tyle.

hah, googlas anulowal ich… to nima linka

1 polubienie

Dziękuję za pomoc. Na chwilę obecną zainstalowałem MapFactor Navigator i wydaje się, że spełnia moje oczekiwania.