potrzebny mi jest jakiś dobry darmowy program do wideokonferencji. Dwa główne wymagania to brak limitu czasu spotkania i brak limitu (albo duży limit) uczestników. Te ograniczenia ma najpopularniejszy obecnie Zoom w darmowej wersji. Muszę też mieć możliwość udostępnienia swojego ekranu.
Chodzi o to, że chcę zrobić bezpłatne szkolenie dla grupy osób (na razie kilku ale potem może będzie znacznie więcej zainteresowanych) i potrwa ono co najmniej 2 godziny. Dlatego Zoom niestety odpada.
Nie czytałem poradnika, ale skoro projekt jest oparty na Apache, czyli serwerze www, to znaczy, że ty stawiasz serwer ze stroną internetową, a klienci korzystając z przeglądarki na nią się tylko logują.
Bardzo dobry pomysł, ale chciałbym żeby uczestnicy mieli możliwość zadawania pytań na czacie głosowym a tam to raczej odpada. Plus te wymogi, o których pisał kolega niżej - na oficjalnym koncie YT nie mam subskrybentów. Chociaż to jeszcze idzie jakoś załatwić - i tak planuję nagrać też filmiki w podobnej tematyce do szkolenia i wstawić je na YT.