Niedawno u mnie w technikum dwóch pracowników MS przyjechało i zrobiło prezentację o swoich produktach (Kinnect, IE itp.) i zostawili nauczycielowi kilka kartek kluczy do rozdania nam, uczniom. Nauczyciel mówił, że to są klucze do Windowsa 7 i Office i jeden pasuje do obu produktów. Mam taki jeden klucz i szczerze mówiąc, nie wiem co z nim zrobić - czy mam się zarejestrować na stronie MS (MSDN) i podać go, a następnie ściągnąć legalnego Windowsa, czy po prostu ściągnąć chociażby stąd: http://www.dobreprogramy.pl/Windows-7,S … 13615.html i wpisać posiadany przeze mnie kod? Jakim cudem jeden klucz pasowałby jednocześnie do Windows i Office? Nauczyciel wyjaśniał wszystko chaotycznie i już nie wiem, co należy zrobić. Klucz ma format xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx.
Możesz pobrać Windows 7 z dobrych programów i wpisać klucz, ale nie wiem czy pasuje on do Win 7 jak i Office
Co to za kartka? Jest ona wydrukowania czy napisana ręcznie? Coś tam pisze? :shock:
Profesor powiedział też, że nawet do Windows Server pasuje. Klucze były wydrukowane po prostu na kartce, tak ok. 30 na jednej i każda klasa je dostała.
Nie wierzę coś w to, że jeden klucz działa na wszystko na raz. Chyba, że MS zaczął prowadzić jakąś nową, bliżej nieokreśloną politykę…
U mnie też byli i nie są to żadne klucze do Windows czy Office… To są klucze do Visual Studio 2010 oraz do serwera Microsoftu… żadnego Windowsa tym nie aktywujesz…
Poza tym do Windowsa pobranego z Dobrych Programów nie można wpisać klucza…
Jejku to forum schodzi na psy…
Ja chętnie przyjmę takowy klucz jak ktoś nie zamierza skorzystać Swoją drogą, która firma rozdawała by swój produkt, sprzedawany obecnie za friko
Nie za bardzo rozumiem na podstawie czego tak sądzisz ??
pilarek , a czy to problem podejść do nauczyciela i zapytać do czego ten key służy ??
To była pierwsza czynność, jaką zrobiłem. Dowiedziałem się tylko, że “przez ten klucz rejestrujemy się stronie MS i pobieramy Windowsa i Office’a” i jednocześnie ten klucz pasuje naraz do jednego i drugiego. W sumie to się nic nie dowiedziałem.
Możliwe - strzelam - że to klucze aktywacyjne do DreamSparka], które aktywują wasze konta na tym serwisie. Gdzie można pobrać za darmo trochę oprogramowania - m.in. Windows Server, Visual Studio, do celów edukacyjnych. Coś jak MSDNAA, ale nie tylko dla studentów, także dla uczniów.
Windows klienckiego i Office tam nie ma.
Rzeczywiście, zrobiłem tam konto i użyłem tego klucza do weryfikacji. Co prawda pojawił się błąd, że nie zostałem pomyślnie zweryfikowany, ale mogę pobierać soft i generować klucze. Dzięki za odpowiedzi, a szczególnie dla Nemhein.