Darmowe wypłaty z bankomatów i prowadzenie konta: gdzie?

Hej

Trochę jestem nie w temacie a zestawienia nt róznych kont bankowych które znajduję w googlach to raczej starsze porównania.

Gdzie aktualnie najlepiej założyć konto przy założeniu:

• darmowe prowadzenie konta

• darmowe (bezprowizyjne) wypłaty z bankomatów

• przynajmniej po 1 oddziale w większych miastach by w razie czego było gdzie wejść i się przywitać :wink:

Może ktoś dysponuje jakimś aktualnym porównaniem? Czy to zestawienie jest w miarę świeże?

http://www.konto-internetowe.otwarty.ne … kowych.htm

Jeśli będziesz wypłacał z tych bankomatów - Euronet, BZ WBK, Cash4You, eCard to mBank spełnia twoje wszystkie oczekiwania

to co widzisz tu:

ING

założenie rachunku - 0 zł

prowadzenie konta - 0 zł

przelew internetowy do innego bankuy - 0 zł

opłata za wydanie karty - 0 zł

opłata za użytkowanie karty - 5 zł lub 0 zł, jeżeli suma miesięcznych transakcji bezgotówkowych kartą wynosi co najmniej 100 zł

bankomaty bez prowizji - wszystkie w Polsce

wypłaty z bankomatów innych banków - 0 zł

dotyczy konta Direct i jest jak najbardziej aktualne.

takie przywitanie w placowce ING - jesli będziesz chciał wpłacac/wypłacac pieniądze “przy okienku” będzie Cię kosztowało (chyba) 9zł. ale jest sporo wpłatomatów, mnie to rozwiązanie pasuje nie potrzebuje chodzić do banku :).

od siebie mogę polecić to konto.

Polecam Deutsche Bank konto dbNET 4x0.

http://www.deutsche-bank-pbc.pl/index.p … nternetowe

W mBanku masz taką opcję, że za 5zł miesięcznie masz wszystkie darmowe bankomaty po Polsce.

Zobacz ALIOR BANK

Alior Bank - 5zł za kartę.

Może Polbank?

Czyli remis absolutny :smiley:

Chyba będę musiał rzucić monetą bo widzę, że nie ma dziś problemu ze znalezieniem “darmowego konta”.

Jeśli możecie powiedzcie tylko jeszcze jak ma się sprawa przelewów internetowych? Pamiętam, że chyba w Inteligo dawali jakieś bezsensowne zdrapki. Wolałbym by kod przelewu przychodził mi na komórkę tak jak to jest np w BZ WBK. A jak jest w pozostałych bankach?

Ew. DeutcheBank. Sprawdź ich ofertę bo jak tak patrzę to wszystkie bankomaty euronetu sa darmowe.

To bierz mBank i ewentualnie 5zł/m za wszystkie bankomaty, chyba najlepsza opcja bo to konto jest całkiem ok, wg mnie lepsze niż Inteligo.

Hasła przychodzą SMSem.

w wspomnianym przeze mnie ING Direct - przelewy - 0zł.

dowolna ilość przelewów w miesiącu z konta oszczędnościowego OKO na rachunek w ING.

autoryzacja poprzez SMS - co ciekawe nie potwierdzasz każdej transakcji - bank ma specjalny algorytm, którym analizuje twoje transakcje i potrzebę ich autoryzacji, uwzględnia on także nowe IP z którego zalogowałes się do systemu banku. czyli jeśli miesiąc w miesiąc płacisz taki sam rachunek to nie będziesz musiał go za każdym razem potwierdzać kodem.

również polecam konto dbNET w Deutsche Banku.

Wszystkie bankomaty w kraju i zagranicą za free.

Prowadzenie konta też darmowe

Mam to konto od czerwca i jestem zadowolny.

Najlepiej sprawdzać najnowsze oferty. Ktoś wyżej pisał o Deutsche Banku. Ja tam też mam konto (jedno z trzech), ale jakoś niewygodnie je się obsługuje. Dobry jest Alior Bank i oczywiście Inteligo. Kont szukaj na stronie o darmowych kontach: http://darmowe-konta.pl. Powodzenia.