opłata za użytkowanie karty - 5 zł lub 0 zł, jeżeli suma miesięcznych transakcji bezgotówkowych kartą wynosi co najmniej 100 zł
bankomaty bez prowizji - wszystkie w Polsce
wypłaty z bankomatów innych banków - 0 zł
dotyczy konta Direct i jest jak najbardziej aktualne.
takie przywitanie w placowce ING - jesli będziesz chciał wpłacac/wypłacac pieniądze “przy okienku” będzie Cię kosztowało (chyba) 9zł. ale jest sporo wpłatomatów, mnie to rozwiązanie pasuje nie potrzebuje chodzić do banku :).
Chyba będę musiał rzucić monetą bo widzę, że nie ma dziś problemu ze znalezieniem “darmowego konta”.
Jeśli możecie powiedzcie tylko jeszcze jak ma się sprawa przelewów internetowych? Pamiętam, że chyba w Inteligo dawali jakieś bezsensowne zdrapki. Wolałbym by kod przelewu przychodził mi na komórkę tak jak to jest np w BZ WBK. A jak jest w pozostałych bankach?
w wspomnianym przeze mnie ING Direct - przelewy - 0zł.
dowolna ilość przelewów w miesiącu z konta oszczędnościowego OKO na rachunek w ING.
autoryzacja poprzez SMS - co ciekawe nie potwierdzasz każdej transakcji - bank ma specjalny algorytm, którym analizuje twoje transakcje i potrzebę ich autoryzacji, uwzględnia on także nowe IP z którego zalogowałes się do systemu banku. czyli jeśli miesiąc w miesiąc płacisz taki sam rachunek to nie będziesz musiał go za każdym razem potwierdzać kodem.
Najlepiej sprawdzać najnowsze oferty. Ktoś wyżej pisał o Deutsche Banku. Ja tam też mam konto (jedno z trzech), ale jakoś niewygodnie je się obsługuje. Dobry jest Alior Bank i oczywiście Inteligo. Kont szukaj na stronie o darmowych kontach: http://darmowe-konta.pl. Powodzenia.