Czy ktoś mógłby polecić mi darmowego i w miarę sensownego antywirusa na Androida? Szperałem trochę w sieci, ale te darmowe okazują się być płatnymi, a chcę mieć tylko podstawowe zabezpieczenie, bo generalnie bardzo rzadko przeglądam internet na telefonie i nie potrzeba mi arcyspecjalistycznego softu.
Antywirus na androida NIE ISTNIEJE ! Nawet te śmieszne “Google Play Protect” można śmiało wyłączyć… w końcu Google sprawdza aplikacje przed wrzuceniem ich do sklepu
ok, dzięki za odpowiedź pytałem bo mi Cybertarcza Orange dziś wyskoczyła, a jedyne niezabezpieczone urządzenie jakie mam w domu to smartfon i się zastanawiam co z tym zrobić… no ale skoro nic nie trzeba to ok
Cyber tarcza przy zmiennym IP może być od obcej osoby, co innego jak oni zbanują stronę przed Google (lub wykombinują by nadpisać komunikat jaki ładuje Firefox / Chrome wciskając swój).
no tak się właśnie stało że w pewnym momencie odcięło mi internet, patrzę co jest i po odświeżeniu strony wyskoczył ten komunikat kilka miesięcy temu miałem to pierwszy raz i wszystko poustawiałem tak jak napisali w instrukcji, dziś był drugi raz i nie wiem dlaczego - czyżby ktoś próbował przejąć smartfona który jest podłączony do sieci?