Witam. Czy jest darmowa aplikacja AI która generuje portrety/selfie?
Nie wiem jak to opisać. Chodzi mi o to żeby przekonwertować zdjęcie tak jak by było namalowane farbą (anime?).
Da się tak zrobić? (Słyszałem że samsung S24/25 ma taką opcję)
Można to zrobić za free?
Jest tego od groma, kilka które znalazłem:
- aiease.ai → Add AI Filters to Photos for Free with AI Ease
- Canva → https://www.canva.com jak anulujesz wszystkie zachęty do wykupienia abonamentu, to możesz sobie chyba 1 dziennie wygenerować, zaletą jest to że Canva generuje anime dosyć fajnie/oryginalne
File → Create new design → na samym dole w pasku po lewej „Animeify” - Jeżeli masz zacięcie, to zainstaluj sobie lokalnie AnimeGan3 GitHub - TachibanaYoshino/AnimeGANv3: Use AnimeGANv3 to make your own animation works, including turning photos or videos into anime.
- Albo użyj AnimeGANv2 z huggingface → AnimeGANv2 - a Hugging Face Space by akhaliq
Generalnie tego typu rzeczy, które przerabiają zdjęcie na inne zdjęcie znajdziesz pod hasłem ‘image2image’, np ‘opensource image 2 image anime’ → Google Search lub jak woilsz `image2anime’ → Google Search
Zazwyczaj trafisz na jakieś płatne serwisy, ale w wiekszości po zalogowaniu można wygenerować parę obrazków raz na jakiś czas.
Wciagnąlem się, zupełnie nieoczekiwane ale jednocześnie fajne efekty image2image można zrobić za pomocą ChatGPT no i jest zupełnie za darmo (tzn jest limit, bez subskrypcji plus wygenerowałem 3 obrazki i więcej dopiero jutro)
A jak to zrobić?
Bardzo prosto, wchodzisz na stronę, wrzucasz zdjęcie wybierasz wersje , klikasz i masz.
Ale bardziej zaawansowane rzeczy, zwłaszcza obróbka własnych zdjęć, to głownie lokalnie, albo w płatnych. Większość darmowych ma ograniczenia, zwłaszcza te z AI.
Wygenerowałem w ChatGPT. On jest jakiś nienormalny. To co stworzył w ogóle nie jest podobne do mnie.
Spróbuj za 2 godziny