Poszukuję darmowego hostingu dla małych plików ZIP (max 5 MB). Koniecznie musi obsługiwać linki bezpośrednie, czyli nie wchodzi na stronę, gdzie można pobrać, ale mam od razu link do pliku, bez czekania i innych zabaw. Znajdzie się coś dla mnie? Całkowita przestrzeń dyskowa nie musi być duża, max 50 MB.
Pozwolę sobie zauważyć, że pliki ZIP to nie to samo co BMP/GIF/JPG/PNG. Dla przykładu mam stronę na yoyo.pl a jak wiadomo tam nie można wrzucać plików ZIP oraz plików większych niż 2 MB… Dlatego szukam czegoś innego.
VPN , a raczyłeś wejść na pare linków, które zostały tam podane? ;/
Oczywiście. Takie serwery jak ovh, cba, lua odpadają. Sprawdziłem też kilka innych obcojęzycznych, ale tu jest problem - albo się nie otwierają, albo nie mają podane jakie pliki dopuszczają. Nie mam czasu rejestrować się na każdym, żeby to sprawdzać, dlatego oczekiwałem, że ktoś doradzi mi coś już wypróbowanego, co spełnia wymagania, o których napisałem.
Dodam jeszcze, że z oczywistych względów poszukiwany serwer musi dopuszczać hotlinkowanie.
a czemu ovh nie pasuje? żadnych ograniczeń, miejsce 60 Mb… tylko czas rejestracji jakieś 20-30 min (aktywacja przez tel)
Frog - tak, zaglądałem. Ale prawie zawsze nie ma tam ani słowa o dopuszczalnych rozmiarach plików i hotlinkowaniu. Zarejestrowałem się nawet na wybranym angielskim serwerze, ale co się okazało - informacja o ograniczeniach ukazała się dopiero po rejestracji. Nie ma sensu, żebym się rejestrował i szukał na każdym, dlatego pytam, czy ktoś ma coś do polecenia, coś sprawdzonego, co pasuje do moich wymagań.
Asty - ovh odstrasza mnie właśnie procesem rejestracji.
Chyba nie przeczytaliście pierwszego posta. Dostęp do pliku muszę mieć przez link bezpośredni. Musi obsługiwać hotlinkowanie.
a to może zapomniany już przez wszystkich - Triopd Lycos?
http://www.tripod.lycos.com/adm/redirect/www/bin/membership/pref_link?to=subscribe
Dzięki Asty. Wygląda na to, że Tripod Lycos to hosting, którego szukałem. Szkoda, że ma tylko 20 MB, ale powinno wystarczyć.
ja swego czasu go używałem, ale tak jak Ty - na pliki. Na stawianie stron się nie bardzo nadaje, bo są bardzo denerwujące reklamy. Jest na nie sposób, ale po wykryciu używania “blokady reklam”, tracisz konto, i dostajesz bana :]
No i pojawił się problem. Na stronie mam skrypt przekierowujący do bezpośredniego linka do plików na serwerze Tripod, ale plik się nie pobiera, zamiast tego wyświetla się strona:
http://detektywi.tripod.com/adm/interstitial/remote.html
Ktoś wie w czym problem? Dodam, że jak wkleję bezpośredniego linka do przeglądarki to plik pobiera się bez problemu. Kiedyś miałem te pliki na innym serwerze, ale było w porządku…
gasz jak ci nie odpowiada zaden darmowy to wykup jakiś tani :roll: