MrPigmej
(Kontakt)
17 Luty 2010 23:23
“Gratulacje! Jesteś prekursorem tego pytania!”
Ah, taki mały sarkaźmik, jakbyś nie wyczuł.
Jako, że chyba nie jesteś jeszcze wtajemniczony powiem Ci coś.
Zamiast wchodzić na forum.dobreprogramy.pl -> webmastering i już stukać temat wczesniej trzeba by coś zrobić. Co? Cytat ze strony rtfm.killfile.pl/ , którą warto przeczytać zanim zaczniesz pisać. Pozwolę sobie coś zacytować:
Zanim wyślesz email z zapytaniem, zadasz pytanie na grupach dyskusyjnych czy też na innym forum, postaraj się znaleźć odpowiedź: 1. przeszukując sieć, 2. czytając dokumentację, 3. studiując FAQ, 4. eksperymentując, 5. zadając pytanie doświadczonemu koledze, 6. czytając kod źródłowy, jeżeli jesteś programistą. Gdy będziesz zadawać pytanie, zaznacz, że zrobiłeś już wymienione powyżej rzeczy. Dzieki temu będziemy wiedzieć, że nie jesteś leniwy i nie marnujesz cudzego czasu. Jeszcze lepiej będzie, gdy przedstawisz, czego się dowiedziałeś dzięki “zaliczeniu” powyższych punktów. Lubimy pomagać ludziom, którzy pokazują, że potrafią się uczyć na pytaniach.
Zrobiłeś coś z tego punktów? Jeżeli nawet tak, to nie zrobiłeś najważniejszego (czyt. punkt 1)
A teraz wejdę na stronę forum.dobreprogramy.pl -> wyszukiwarka -> hasło: hosting i zobacze na posty z trzech stron. O dziwo znalazłem:
jaki-hosting-wybrac-pod-blog-forum-domena
najtanszy-hosting-zagraniczny
ktory-hosting-lepszy
poszukuje-tani-dobry-hosting-bez-reklam
Zaraz pewnie powiesz, że to nie tylko o darmowych. Tak masz rację, bo chciałem Ci tylko pokazać, że warto poszukać, zanim będziesz zawracał głowę
verex
(Mayerproject)
18 Luty 2010 07:11
cba.pl - darmowy, z jedną reklamą. Jedyne co mnie w tym hostingu irytuje to ta wielka denerwująca i obniżająca całą stronę reklama…
yoyo.pl - kilka reklam, ale można schować do góry
www.000webhost.com - nie miałem konta, nie wiem jak jest, ale ponoć polecany…
MrPigmej
(Kontakt)
18 Luty 2010 07:53
Co znalazłeś? Listę polecanych hostingów pod kątem technicznym i płatnych. Szukam hostingu innymi kryteriami. Gdzie ja znajdę odpowiedź na moje pytanie związane z reklamami? Bo ja nie widzę, aby ktokolwiek o tym wspominał. Już dwa razy się nadziałam że na stronie pojawiały się takowe reklamy, trzeci raz nie zamierzam powtórzyć.
Już trochę jestem na tym forum, i uwierz mi nie jesteś prekursorem tego pytania i ludzie już pytali się o hostingi bez reklam.
Przykro mi, że nie umiesz czytać, bo napisałem Ci coś na końcu:
MrPigmej:
Zaraz pewnie powiesz, że to nie tylko o darmowych. Tak masz rację, bo chciałem Ci tylko pokazać, że warto poszukać, zanim będziesz zawracał głowę
Trzeba się samemu wysilić i poczytać trochę w necie czy na forum o hostingach…
mariuseq
(mariuseq)
18 Luty 2010 10:22
missa spróbuj ten link http://byethost.com/free-hosting
Dodam też, że nie czepię żadnych korzyści poprzez zamieszczenie strony do tego hostingu. Ktoś kiedyś pomógł mi bezinbteresownie, więc ja teraz staram się pomóc innemu człowiekowi.