Witam! wiem że już były takie wątki ale takie tematy trzeba non stop aktualizować bo szybko się to zmienia. Potrzebuje darmowego hostingu bez reklam no chyba że z małym banerkiem którego samemu trzeba umieści tak jak na szu.pl z php oraz jedną bazą danych mysql oraz xml-em. Typowy pod Joomla. Obecie korzystałem z szu.pl niestety mają problemy, przepełnił się serwer i strony nie chodzą prawidłowo. Może ktoś pomoże pozdrawiam i z góry wielkie dzięki
http://www.google.pl/search?q=darmowy+h … l:official
http://www.darmowy-hosting.pl/category/ … ez-reklam/
szukaj!
2 tygodnie tak szukałem jedyne co znalazłem to szu.pl a teraz są w nim problemy. Chodzi o to że to co na tych stronach jest to czasem bajki są! bo niby nie ma reklam a praktycznie zawsze są
. No i żeby to sprawdzić trzeba się wszędzie rejestrować DLATEGO PYTAM bo zanim je wszystkie posprawdzam i po rejestruje się to minie nie 2 tygodnie ale i miesiąc :(( pomocy
Zapomniałeś jeszcze dopisać, że chcesz min 100GB na hdd, brak limitu transferu, nieograniczoną ilość baz danych, nielimitowaną ilość podpiętych domen i możliwość wykorzystania do celów komercjnych…
Darmowe hostingi już tak zazwyczaj, że są ograniczone w ten lub inny sposób, rejestracja jest również rzeczą jak najbardziej naturalną. Napisz co to ma być za strona, co dokładniej potrzbujesz a być może dam Ci trochę miejsca u siebie.
dzięki za szczere chęci ale nie o to mi chodzi chciałbym robić na tym hostingu wizytówkę firmy i nie mogę być zależny. Szkoda tylko że szu.pl zamyka mi gotową stronę www a jak zrobiłem na serwisie ovh.org to gdy zamknęli rejestracje darmowych witryn to te stare nadal są udostępnione w necie
A jeśli chodzi o dokładniejsze dane to minimalne wymagania dawało mi szu.pl:
# 25 MB pojemnosci dla konta w tym WWW, bazy danych i poczty,
# obsługa PHP 5 albo 4, baza danych w oparciu o MySQL,
# limit wielkosci pliku via WWW to 1MB,
# brak archiwizacji danych, brak reklam i wirusów,
# wymagane jest zamieszczenie malego bannerka
ostatnie wypunktowanie jest w sumie najważniejsze bo wolę sam umieścić banerek niż na wielu serwisach darmowych widzieć baner automatycznie umieszczany na pół strony www
Hmm, nie wiedziałem, że mówisz o czymś aż takim malutkim. Mogę zaoferować Ci coś takiego za free:
-
quota 250 MB
-
brak limitu transferu
-
brak limitu wielkości pliku
-
max. 64 procesy
-
max. 256 MB zajętości ramu + 256 MB swap
-
poczta po protokole imap i pop3 lub prosty webmail
-
dostęp do powłoki przez ssh (skrypty basha, python, perl, crontab i inne pierdoły)
-
ftp, git, svn itd.
-
dowolna ilość domen i subdomen
-
obsługa ipv6 i tuneli
-
dowolna ilość baz mysql lub postrgres
-
dostępne php5, django, cgi i inne
-
oczywiście serwer jest backupowany codziennie
-
subdomena w jednej z domen, które posiadam
-
brak reklam (jak bardzo chcesz to umieść banner serwisu dobreprogramy.pl)
Kruczek tkwi w tym, że musisz znać podstawy systemów unixowych.
que_pasa , jak jesteś aż tak hojny, moze ja sie załapie :lol:
osobiście polecam hostil.pl
ok
na hostil.pl baza jest SQL a nie Mysql więc odpada! a jeśli chodzi o to konto na unix to mogę spróbować w końcu troszkę się bawiłem tym. Ale jak ktoś ma inne propozycje hostingowe nadal czekam pozdro
darmowy hosting na ovh.pl jest chyba bez reklam?
tak! ale już dawno zablokowany
no no no troszkę tego jest http://0hosting.pl/ - bardzo fajna wyszukiwarka i jest tam wcześniej polecany przez wiktor26 2ap.pl
Wielkie dzięki zabieram się teraz do testowanie mam nadzieje że to co piszą tam w opisach jest prawdą dzięki odezwę się jaki wg mnie najlepszy
A ja zaproponuję www.jatsu.pl
Jak dotąd mnie zadowala. Banner można umieścić w dowolnym miejscu (teraz w ogóle chyba go nie ma).
Kpc21 , nawet na stronie głównej pisze teraz bez reklam
Ja jeszcze bym dodał:
http://thecamels.org/oferta/hosting/
Sam korzystam i nigdy się nie zawiodłem. Obsługa też bardzo miła i szybko reaguje na zgłoszenia Do tego fakturkę ci przysyłają do domciu pocztą :]
OrionStar , czy ty jesteś jakiś nie tego w temacie pisze darmowe hosting a po za tym każda firma przysyła fakturę do domu
ostatnio miałem mało czasu ale już pomalutku analizuje :
host.sk - już na samym początku przy instalowaniu joomla strona wolno chodzi i czasem ma zwisy podczas załadowania ale rzadko, mają jeszcze problemy z bazą danych bo niby mam stworzoną a w panelu administratora jej nie widać jak dla mnie za dużo problemów więc odpada
reszta wkrótce