Znacie jakiś darmowy lub nie drogi konwerter Formatów avi i mp4 Do rmvb Działający na 10
Format factory odpada mój antywirus go nie lubi
Jaki to abtywirus? Format Factory jest super, sam go używam
VLC - nim można zmienić kontenery i kodowania. Tak to ten sam do oglądania filmów ale ma takie opcje. Można pobrać też dodatkowe wtyczki.
Był dobry, w którejś wersji zaczął jednak dokładać natrętny spam.
Na pewno nie do pliku wideo, program można na firewallu blokować.
Ani File converter ani HandBrake nie mają opcji konwersji do rmvb Przynajmniej ja takiej nie widze
A tak z ciekawości do czego wykorzystujesz RMVB?
Ogólnie rzecz ujmując chciałem skompresować sporo ilość video
Zaczyna mi brakować miejsca na dysku i pomysłałem że rmvb pozwoli mi odzyskać troche miejsca
Ale ty wiesz o tym, że każde transkodowanie filmu znacząco pogarsza jego jakość? Szczególnie jeśli nie znasz się na kodekach. Jedyne co nie pogarsza do zmiana samego kontenera przy zachowaniu tego samego kodeka (aczkolwiek mało który program nie demultipleksuje, konwertuje, multipleksuje z powrotem do wybranego formatu), ale tutaj nic nie zyskasz na rozmiarze.
Jak masz za mało miejsca, a są to np. filmy rodzinne (czyli dane nie do odzyskania ani nie do kupienia) to zastanów się na selekcją materiału, a najlepiej po prostu kup nowy lub pojemniejszy nośnik.
Czemu wybór padł na RMVB?
Ten format raczej kojarzy mi się z jakością GIFa.
trafne porównanie dla rmvb
Jeżeli chcesz do RMVB, a w zasadzie RM, bo to tylko kontener, to pobierz sobie np. MystiQ Video Converter. Aplikacja jest Open Source
i bardziej jest to nakładka na ffmpeg niż autonomiczna apka.
Tak to wygląda:
Na Windows jak i na Linux jest dostępny.
(zobacz na wersję " MystiQ 20.02.18" i w „Assets” masz do pobrania wersję na Windows - MystiQSetup-x64-20.02.18.exe
RMVB to jakiś zamierzchły format.
Użyj H.265, uzyskasz znacznie wydajniejsze kodowanie i mniejszy rozmiar pliku.
Polecany wyżej HandBrake dobrze sobie w tym poradzi.
Niemniej transkodowanie filmów (.avi sugeruje jakiegoś divixa) już słabej jakości nie jest najlepszym pomysłem.
Dziękuje z propozycje. A także za filozoficzne rozważania Ostatecznie wybó padł na win Avi converter w wersji 11.6 . Dziekuje za pomoc WinAVI Video Converter 11.6.1.4734 - dobreprogramy
Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.