Darmowy Pakiet biurowy

Witam.

Poszukuje darmowy pakiet biurowy. Mam obecnie Open office. Ten program jest jakiś dziwny. Nie zawsze mi liczy dane. Jak napisałem polecenie pomnożenia dwóch komórek, to policzyło. W drugim wierszu przy tym samym poleceniu wyskoczył mi napisz #ARG! Przy liczeniu średniej ten sam problem.

Możesz, tylko nie umiesz.

Wygląda na to że liczba nie jest liczbą. Jeżeli liczbę dziesiętną napiszesz z kropką a nie z przecinkiem to w każdym arkuszu kalkulacyjnym będziesz miał taki błąd - oczywista sprawa

Kiedyś w OO się pisało z kropką z tego co pamiętam, ale to chyba zależy od wersji językowej.

Zamień ten już ledwo co wspierany program na LibreOffice :).

Poprawne wpisywałem przecinek zamiast kropki. Chyba zmienię na LibreOffice.

W libreoffice wyliczyli z 1,85 i 2,2 średnią 1,85

Dziwne rzeczy piszesz. Nie widząc jak konkretnie wyglądają Twoje funkcje trudno coś powiedzieć. Aż sprawdziłem wszystko w moim LibreOffice i wszystko jest OK.

Z liczeniem teraz wszystko OK jest. Teraz jak mam LibreOffice to nie mogę odtworzyć tych arkuszy których zrobiłem jeszcze OpenOffice.

Nie piszesz czy program daje jakiś komunikat czy też nie. Jak przed chwilą sprawdziłem arkusz kalkulacyjny LibreOfice zapisuje pliki z rozszerzeniem .ods. Stare może były .xsc? 

Może nie masz automatycznie ustawionej korelacji tzn: System nie wie czym te pliki otworzyć i należałoby to ustawić. Win10 jest to w panelu sterowania w programy domyślne, skojarz typy plików z programem,

Ale jak nawet ci tego brakuje to otwierając program (pusty) a potem plik otwórz i wskazać dany plik to powinno sie otworzyć.