Poszukuje darmowy pakiet biurowy. Mam obecnie Open office. Ten program jest jakiś dziwny. Nie zawsze mi liczy dane. Jak napisałem polecenie pomnożenia dwóch komórek, to policzyło. W drugim wierszu przy tym samym poleceniu wyskoczył mi napisz #ARG! Przy liczeniu średniej ten sam problem.
Wygląda na to że liczba nie jest liczbą. Jeżeli liczbę dziesiętną napiszesz z kropką a nie z przecinkiem to w każdym arkuszu kalkulacyjnym będziesz miał taki błąd - oczywista sprawa
Dziwne rzeczy piszesz. Nie widząc jak konkretnie wyglądają Twoje funkcje trudno coś powiedzieć. Aż sprawdziłem wszystko w moim LibreOffice i wszystko jest OK.
Nie piszesz czy program daje jakiś komunikat czy też nie. Jak przed chwilą sprawdziłem arkusz kalkulacyjny LibreOfice zapisuje pliki z rozszerzeniem .ods. Stare może były .xsc?
Może nie masz automatycznie ustawionej korelacji tzn: System nie wie czym te pliki otworzyć i należałoby to ustawić. Win10 jest to w panelu sterowania w programy domyślne, skojarz typy plików z programem,
Ale jak nawet ci tego brakuje to otwierając program (pusty) a potem plik otwórz i wskazać dany plik to powinno sie otworzyć.