Witam razem z grupą na studiach chcemy znaleźć jakieś zastępstwo dla darmowego TeamViewer, który może w darmowej wersji zrobić “meeting” dla tylko 5 os. a potrzebujemy czegoś darmowego z obsługą min.10 os.(tyle by było ok bo i tak z reguły jest nas na zajęciach max. 13-15 os.), Ważne aby do ew. instalacji nie trzeba było mieć admina bo oczywiście na uczelni ograniczone konta(wiadomo dlaczego ) oraz te 10 os.
Platformy, na których to będzie robione to Windows i kolega prawdopodbnie MAC.
Cena: darmo.
Może join.me spełni wasze potrzeby. Nie wymaga instalacji - nie jestem pewny co do uprawnień na komputerze z którego udostępnia się obraz, w darmowej wersji chyba maks 15 osób.
Dzięki za pomysł, ale już to sprawdzałem na Free tylko 3 os. a płacić nie będziemy
Patrzyłem też mikodo(o ile pamięć mnie nie myli), ShowMyPC(ścina obraz równo ) i kilka innych ale albo zaledwie 3-5 os. albo więcej al czas 40-60 min. na dzień a to za mało bo mamy te lekcje po ok. 4h na dzień wię to jeszcze gorsze Także jak na razie myślę aby zaproponować TightVNC jako rozwiązanie ale nie wiem czy do instalacji jest potrzebny admin czy nie