Witam serdecznie,
Kupię pamięci do laptopa.
- DDR2
- 2 x 2GB (4GB)
Witam serdecznie,
Kupię pamięci do laptopa.
Bez urazy, ale ja bym rozmyślał na ten czas nad kupnem przynajmniej 2x4gb lub 2x8gb . Sam co prawda mam 2x2gb , ale DDR3. I widzę, że powoli robi się to niewystarczające. Taka tylko sugestia z dobrą radą.
@anon25492837 no ale ja szukam 4GB (2x2GB), bo tyle potrzebuję W drugim komputerze mam 32GB i to mi mało. Co do tego laptopa:
Czyli są.
@anon25492837
ad1: 200zł do laptopa wartego 500zł i mającego Core2Duo? (500zł to on będzie warty, jak dodam te pamięci…) Co mi da przy zwykłym używaniu 8GB RAM?
ad2: a teraz poszukaj do laptopa
Spróbuj znaleźć jakąś oferte sprzedaży pamięci z pierwszego linku.
Druga pamięć pasuje tylko do serwerów.
Tak jak bachus zaznaczył ograniczeniem maksymalnie obsługiwanej ilości RAM jest chipset. Pamiętaj, że w czasach świetności tych komputerów 4GB to była wartość wręcz luksusowa.
A ja dorzucę, że kupuj moduły takie jak były zainstalowane tylko większej pojemności.
I od kogoś, że możesz w razie czego zwrócić - bo może tak być, że będziesz miał dodatkową dekoracje w domu.
Ja tylko tak dodam - umiem korzystać z Ceneno/OLX/Allegro - zawsze jednak lepiej zapytać na forum, bo może komuś zalega w szufladzie szrot wśród innych “przydasiów”
W zasadzie tak patrzę na oferty ze strony good ram. Oferują ddr2 w single i dual. Gwarancja wieczysta. Ale moduły dla ddr 2 kończą się na pojedynczej kości 4gb. Ale cenowo nie jest drogo wg mnie, aby nie powiedzieć, że good ram jest sprawdzoną firmą i mają dobre produkty jakość/cena. Tak więc mimo to rozważyłbym kupno ich produktów. Te 2gb kość stoi koło 60 zł, a dwa razy pojemność 4gb niecałe dwa razy droższa. Ale wybór należy dla autora postu. Od siebie. Też używam 2x2gb good ram, ale ddr3 i uczciwie, pracują dobrze i bezawaryjnie. Ale z biegiem czasu ramu 4gb jest już troszkę mało.
A skąd wytrzaśniesz DDR2 4GB?
Ach patrz, są!
Ale nie masz żadnej pewności że płyta to ruszy.
I tu trzeba przeczytać informacje o specyfikacji danej płyty głównej/laptopa. Dużo obsługuje do 16 gb ram, już jest mniej tych obsługujących do 8gb ram.
I to wszystko w DDR2 SODIMM?
Ja tylko zaznaczę może jeszcze raz, tak dla jasności:
potrzebuję 2 x 2GB, ponieważ:
To napisałem wcześniej. Polecam z firmy Good Ram, a ile chcesz ostatecznie wrzucić ramu, to już twoja sprawa.
a ja np takie pamięci akurat mam napisz priv
Witaj. Szukasz jeszcze tych pamięci 2x2GB SO-DIMM?
Mam tanio na sprzedaż.