Witam. Wczoraj przywróciłem system Windows do fabrycznych ustawień. Po zainstalowaniu gry cs go wyglada to jakby gra włączała się na zintegrowanej karcie zamiast na nvidi. Ustawiałem wszystko w panelu sterowania nvidii ale to nie pomaga. Posiadam laptopa hp omen 15 Intel core i7 nvidia 1050 8 GB ramu win 10 64 bit Prosze o pomoc
odpal menager zadań podczas gry i w zakładce Wydajność upewnij się że używana jest integra zamiast dedyka. Spróbuj też ustawić grę na wysoką wydajność bezpośrednio w Windows - Ustawienia–>System–>Ekran–>Ustawienia grafiki.
Spróbuj tego:
- prawy przycisk na pulpicie i wybierasz ustawienia ekranu
- przewiń okno na sam dół i wybierz ustawienia grafiki
- przy Aplikacji klasycznej wciśnij przycisk przeglądaj
- wybierz plik wykonalny w którym uruchamiasz grę
- obok niej pojawi się przycisk opcje wciśnij go i wybierz grafikę która ma być uruchamiana podczas włączanie gry. Robisz tak z każdą grą która poprawnie nie jest wstanie sama wykryć dedykowanej karty.
Podczas wykonywania tej czynności nie mogę wybrać gry tylko SteamSetup i różne inne instalki
Wyglada na to ze mam ustawiona nvidie ale dlaczego w grze mam maksymalnie 10 fps?
Rozumiem, że menadżerze urządzeń karta graficzna jest poprawnie zainstalowana i wykrywana?
Jeżeli tak sprawdź jeszcze w opcjach zasilania jaki masz włączony profil. Powinien być włączony najwyższa wydajność
Podczas włączonej gry nvidia ma 40%
Mam ustawiona wysoka wydajność
Obciążenie procka?
Zapchanie RAM?
Obciążenie HDD?
Temperatura?
- Odpalasz grę na lapku podłączonym do zasilacza, czy na baterii?
- Próbowałeś podłączyć pod zewnętrzny ekran (np. TV/monitor)?
Zainstalowałeś sterowniki do karty graficznej.