Ale tu nie ma co rozkminiać w sources.list. Jak napisałem wyżej, to jest zgłoszona i znana sytuacja https://www.deepin.com.pl/forum/problemy-po-instalacji/nie-dziala-sklep-deepin-store/
Po co się męczyć z zapamiętywaniem wzorów na pola figur płaskich lub objętości brył. Od razu wprowadzić matematykę wyższą - całki, pochodne, itd.
Od kilku dni mam zainstalowanego Deepin’a w wersji 15.8 / a więc chyba najnowszy /
Problem mój polega na tym,że od początku nie mam dostępu do App Store ; czy to odznaczę w wersji chińskiej,
czy w międzynarodowej.Po prostu ekran jest pusty i się nie łączy.
Doświadczonych poproszę uprzejmie o poradę ,dziękując zarazem !
Wczorajszy update w końcu naprawił sytuację z dostępem do App Store w innych językach niż angielski.
@skrzek
Tak jak napisałeś,problem dostępu do AppStore został naprawiony.
Postawiłem dzisiaj Deepin’a obok Win 10. Wszystko jest OK. Grub także umożliwia wybór systemu przy starcie
komputera. Na ten moment nie ma problemów z działaniem obok siebie dwóch systemów.
PS 1. A jednak pojawiła się przypadłość : z pozycji Win10 nie mogę wyłączyć laptoka. Resetuje się…
Muszę wchodzić na drugi system /deepin/ , aby komputer wyłączyć.
Jak zaradzić…
PS 2. Chciałem “spolszczyć” KeePass".Nie wiem gdzie odnaleźć odpowiedni folder aby umieścić w nim plik
ze spolszczeniem…Oczywiście w Linuxie…