Potrzebuję dobrych programów do defragmentowania dysków i rejestru. Auslogics odpada.
Rejestr-Ccleaner -http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1125&CCleaner+2.06.567
A do dysku używam Auslogics Disk Defrag i jest to bardzo dobry defragmentator i nie wiem czemu go nie chcesz
A gdzie w CCleaner jest opcja defragmentacji rejestru :?:
Poszukujesz aplikacji płatnej czy darmowej :?:
Do dysku PowerDefragmenter lub jkdefrag, a do rejestru ntregopt lub pakiet Glary Utilities.
Defragmentacja dysku => jkdefrag
Rejestru > NTREGOPT bodajże temu służy
Nieważne. Co do defragmentowania dysków to myślę że O&O Defrag Professional 11.5.4065 będzie ok jeśli chodzi o aplikacje płatne a IObit Smart Defrag 1.11 jeśli chodzi o darmowe. Co do defragmentatora rejestru to nic oprócz płatnego Auslogics Registry Defrag nie znalazłem.
– Dodane 09.03.2009 (Pn) 17:57 –
Nie chce nic z firmy Auslogics więc Registry Defrag odpada.
Program TuneUp Utilities zawiera w sobie opcje defragmentacji dysku i rejestru.
Wolę program który jest tylko do defragmentowania rejestru. Takie programy jak TUU instalują syf który włącza co jakiś czas jakieś badziewia które tylko zamulają kompa.
Jaki syf instalują? O czym Ty piszesz.Ja używam ten program od 4-ch lat i nie narzekam,posiada mnóstwo przydatnych funkcji.Ale zrobisz jak uważasz.
Chodzi mi o to czyszczenie RAM’u co kilka minut ;] Zresztą… kusiłby mnie na zmienianie ikonek, skórek i modyfikowanie ustawień XP’ka Nie mam nic do tego programu ale jakoś nie przypadł mi do gustu.
Ciekawe programy można znaleźć w czasopismach komputerowych.
W numerze marcowym PC Format za 6,50 zł jest m.in. pełna wersja
PerfectDisk 8.0 Professional.
O programie ale w wersji 10 można przeczytać na DP
PerfectDisk Professional 10 Build 100
Przeczytaj przy okazji komentarze.
Nie wiem o co Ci chodzi,ale zapewne o funkcję 1-klik konserwacja (bardzo przydatna).Można ją ustawić,aby działała w czasie gdy nic nie wykonujemy na komputerze(w czasie bezczynności) i wtedy działa ona w tle naprawiając problemy co nie przeszkadza w niczym,ani nie zamula jak to piszesz.