Defragmentator systemowy nie działa


(luki) #1

Witam . Dzisiaj czyściłem komputer przy pomocy JV16Power Tols - wszystko pieknie chodzi, rejestr przeczyszcony ale chciałem jeszcze zdefragmentować dysk twardy a narzędzie systemowe nie chce się uruchomić ... Jak to naprawić . Czy to przez JV16 PT - Dość dawno nie uzywałem więc nie wiem od kiedy nie działa.


(Agatonster) #2

luki

Nie sądzę, żeby miał z tym coś wspólnego jv16 Power Tools, choć oczywiście nie mozna tego do końca wykluczyć - gdyby tak było - masz utworzone kopie bezpieczeństwa przy czyszczeniu rejestru, które możesz przywrócić...

Przypadkiem nie instalowałeś wcześniej Diskeepera ?

Pozdrawiam


(Dimatheus) #3

Hey !!


(luki) #4

Tak własnie jest . Ale Diskrepera instalowałem babdzo bardzo dawno - potem go odinstalowałem ale wszystko (czyli systemowy) chodził normalnie .Wiem to na 100%. A czy można jakoś naprawić ten systemowy?

On się uruchamia - normalnie z własciwosci dysku i z menu start też tylko jak daję opcję -Analizuj lub Defragmentuj to nic się nie dzieje , nic nie wykonuje tak jak by nie reagował na polecenie .


(Agatonster) #5

Zobacz ten temat .

Pozdrawiam


(luki) #6

aha - jest proces od niego w menadżerze zadań

Złączono Posty : 25.01.2007 (Czw) 16:50

Przeczytałem ten temat - zastosowałem zalecane wskazówki i klapa... system nie wykrył żadnych nieprawidłowosci... wszystkie pliki prawidłowe .Sprawdzanie doszło do końca i system nie pytał o nic.

Więc dalej zostaję z problemem ... chyba że faktycznie zainstaluję jakiś oddzielny program. Napiszcie mi czyktóryś jest po polsku i w miarę dobry albo tłumaczenie jak go używać.

Pozdrawiam.


(Agatonster) #7

luki

Miałeś Diskeepera , znasz - zainstaluj więc ponownie - to właściwie sytemowy defragmentator, tylko lepszy i w bardziej efektownej szacie, choć nie jest spolszczony to jednak bardzo intuicyjny w obsłudze .

Pozdrawiam


(luki) #8

Tak własnie zrobiłem . I teraz jak nawet systemowy chcę uruchomić to włącza się Diskeeper.

Moze być .

Pozdrawiam.


(Edlib) #9

prawdopodobnie trzeba zarejestrować dfrgui.dll- biblioteke odpowiedzialną

za interfejs użytkownika defragmentatora - diskeeper ją odrejestrował,

bo nie lubi konkurencji; na wszelki wypadek i inne dll związane z defr.

wokół dfrg w system32