ZaiT
(Zait)
13 Kwiecień 2006 16:29
Potrzebuje nazwe najlepszego programu do defragmętacji dysku oczywiscie waszym zdaniem.
Bo widze ze jest ich troche i nie wiem który w końcu wybrac.
Nie prosze o zadne linki tylko nazwe.
Jesli mozecie to napiszcie jakies uzasadnienie.
z góry dzieks za posty.
:twisted:
Systemowy defragmentator
A tak na serio to diskeeper
Bieniol
(Bbieniol)
13 Kwiecień 2006 16:34
misterdam
(Misterdam)
13 Kwiecień 2006 17:20
Diskeeper 10
GŁÓWNE ZALETY I FUNKCJE PROGRAMU Wydajny silnik defragmentacyjny Diskeeper został wyposażony w opatentowany, wielostopniowy silnik o zwiększonej prędkości, który działa 300-500% szybciej niż defragmentatory dostarczane wraz z systemem. Dzięki pracy w tle, Diskeeper nie przeszkadza użytkownikowi - w zasadzie jest on tak szybki i wydajny, że jego aktywności można nawet nie zauważyć. Łatwa konfiguracja i użytkowanie “Set It and Forget It” (Skonfiguruj i Zapomnij). Diskeeper utrzymuje komputer w prawidłowym stanie zupełnie samodzielnie, nawet wtedy, gdy użytkownik aktualnie na nim pracuje. Wystarczy zainstalować Diskeeper i ustalić harmonogram, a poziom fragmentacji będzie na bieżąco monitorowany w tle. Ulepszone i elastyczne planowanie Diskeeper udostępnia szereg opcji harmonogramu takich jak planowanie na dowolny dzień i godzinę, tryb wygaszacza ekranu i wyjątkowy tryb SmartScheduling, który dynamicznie planuje defragmentację dopasowując się do zwyczajów użytkownika i stopnia użycia komputera. FragShield Fragmentacja tablicy MFT (Master File Table, wirtualnego “spisu treści” dysku) i pliku stronicownia (dyskowe rozszerzenie pamięci RAM) powoduje awarie, “zamrożenia” i blokady systemu. FragShield zapobiega fragmentacji tych krytycznych obszarów eliminując tym samym główną przyczynę powyższych objawów. Defragmentacja podczas uruchamiania systemu Niektóre pliki (włączając MFT w Windows NT/2000 i plik stronicowania w NT/2000/XP) nie mogą być bezpiecznie defragmentowane w trakcie pracy systemu. Diskeeper 9 potrafi defragmentować te pliki podczas uruchamiania systemu z zachowaniem bezpieczeństwa i stabilności. I/O Smart Technologia I/O Smart - czuwa nad defragmentacją i wstrzymuje ją, gdy inna aplikacja lub proces wymaga dostępu do dysku. I/O Smart daje także pewność, że defragmentacja programem Diskeeper nigdy nie spowolni zamykania systemu - w rzeczywistości jest ona praktycznie niezauważalna. Tryb wydajności plików Fragmentacja jedynie kilku szczególnie dużych plików może w największym stopniu spowolnić system. Nowy tryb wydajności plików lokalizuje takie wąskie gardła i natychmiast defragmentuje je w celu uzyskania wzrostu wydajności. W pełni konfigurowalne tryby defragmentacji Diskeeper pozwala na skonfigurowanie priorytetu procesu (tzn. ilości czasu procesora wykorzystywanego przez program obok innych działających aplikacji) i metody defragmentacji (maksymalna wydajność dysku, szybka defragmentacja, wydajność plików, konsolidacja wolnego miejsca). Diskeeper umożliwia utworzenie do dwóch harmonogramów do jednego woluminu, każdy z własnym priorytetem i metodą defragmentacji. Rozszerzony widok wydajności Interfejs programu Diskeeper zawiera diagramy, które dokładnie ilustrują, o ile spada wydajności systemu na skutek fragmentacji na danym komputerze. Wyposażony jest też w nową Mapę wydajności umożliwiającą szybkie podgląd ogólnegu stanu fragmentacji każdego dysku. Tryb oszczędzania energii dla notebooków Diskeeper posiada tryb oszczędzania energii, który zawiesza defragmentację w tle, kiedy system pracuje na bateriach.
Opis oczywiście pochodzi z http://www.dobreprogramy.pl
adam9870
(adam9870)
13 Kwiecień 2006 17:25
Ja korzystam z defragmentatora w systemie. Mi tam wystarcza Korzystałem czasami z defragmentatora który jest w Nortonie System Works 2002. I też jest całkiem niezły
juven
(juven)
13 Kwiecień 2006 17:28
misterdam:
Diskeeper 10
również go polecam najlepszy i najszybszy program do defragmentacji
aju
(aju)
5 Maj 2006 10:23
Ja polecam o&o defrag 2000 free - w moim mniemaniu lepszy nawet od diskeepera free.
A na przyszłość korzystaj z szukajki ( defragmentacja )
Ja też jak dla mnie idealny.
W jednym z eksprtów (11/2005) była wersja V4Profesional Edition można zamówić numer archiwalny. Bardzo dobry program!
kosior6
(kosior6)
5 Maj 2006 13:02
Ja polecam o&o defrag lub diskeeper, chociaz sam uzywam standartowego, bo chociaz wolny to dokładny
matiit
(matiit)
5 Maj 2006 13:08