Po odinstalowaniu w/w programu Revo Uninstalleremw monitorze pojawia się informacja o błędzie krytycznym tej aplikacji. Wg szczegółowego komunikatu jest to błąd BEX64.
Teraz zainstalowałem najnowszą wersję Defragglera 2.22…
Pytanie: Jak wykonać deinstalację, aby błędu BEX64 nie było? Czy zostawić to tak jak jest?
PS. Przy odinstalowywaniu innych programów nie ma żadnych problemów.
A na co Ci instalacyjny defraggler? Piriform, jak i ccleaner, to malware group. Gdy się umie…
Napiszę tak - mam najnowszy ccleaner i defraggler, ale portable. Mam też program do portów i sprawdzam. Otwieram program ten, czy drugi - jest spoko, czyli OK. Otwieram instalacyjny ccleaner i widzę otwarty port:
Tak samo jest z defragglerem. Instalacyjny otwiera ten sam port.
Co do revo - u mnie kiedyś usunął współdzielone pliki systemowe. To szkodnik. Ponowna instalacja programu nie naprawiła szkód systemowych. Trzeba było instalować ponownie service pack, directx i visuale.
Jedyny darmowy dokładny program, to soft4boost any uninstaller.
Co do defragglera - musi być zamkniety w autostarcie i w procesach.
Powyższe wywody to nie odpowiedź na moje pytanie…
Czy da się odinstalować aplikację przez systemowe programy i funkcje w panelu sterowania?
Jeśli tak to pozostałości z rejestru mógłbyś usunąć za pomocą Auslogics Registry Cleaner
Z plikami jest gorzej ale prawdopodobnie pozostałości są tylko w appdata, dokumentach i program files
Jeśli teraz Defraggler działa Ci prawidłowo, to zostaw jak jest!
Dobrze jest jednak sprawdzić jego działanie przez wybranie: Ustawienia > Defragmentacja Boot Time > Raz > potwierdzić zrestartowanie komputera i odczekać (czasem kilka minut) na wykonanie tej operacji (na czarnym ekranie) podczas restartu. Jeśli wszystko przebiegnie pomyślnie, zostaw program jak jest.
W przyszłości nie radzę używać Revo do jego deinstalacji, lecz odinstalować “zwyczajnie” w: Panel sterowania > Programy i funkcje.
Serdeczne dzięki…