Nie wiem czy w odpowiednim temacie umieściłem ten wątek, ale padło na Problemy.
Więc tak. Mam w domu dwa telewizory i jeden tuner TV w komputerze. Do obydwóch telewizorów mam podłączone dwa takie same dekodery ECHOSTAR DSB-717.
Kiedyś do jednego telewizora miałem podłączonego tego ECHOSTAR-a, a w drugim miałem zamiar podłączyć dekoder MINI Cyfrowego Polsatu. Już go kupiłem w sklepie, ale nie podpisywałem jeszcze umowy. Gdy udałem się do “miejsca” Cyfrowego Polsatu w celu podpisania umowy, dowiedziałem się, że gdy wezmę ECHOSTAR-a to będę miał promocję i 6 miesięcy bez płacenia. Więc oczywiście wziąłem ECHOSTARA-a. No i wszystko jest dobrze, ale dzisiaj znalazłem ten dekoder MINI i mam pytanie czy można byłoby go podłączyć do tunera TV w moim komputerze i oglądać programy niekodowane za darmo bez umowy?
Jeśli karta jest aktywna to raczej tak ale takie działanie jest nielegalne, skoro coś jest płatne to musisz za to zapłacić, poza tym każda usługa wymaga umowy nawet jeśli jest darmowa, w skrócie będzie to oszustko a za oszustwo grożą konsekwencję. To tak jakbyś się pytał czy podłączanie się do kogoś pod Wifi i korzystanie z neta za darmo jest ok.
Nie zauważyłeś, że ta część forum dotyczy Szeroko pojętego oprogramowania, czyli problemy związane wyłącznie z oprogramowaniem ??
Karta jest sparowana z dekoderem. Tak nie da rady.
Rozumiem. Właściwości tunera FTA dekodery Polsatu zachowują jednak tylko przy włożonej karcie (może być po rozwiązanej umowie - wtedy masz tylko kanały FTA). Jeśli wyjmiesz kartę lub włożysz kartę od innego dekodera, pojawia się komunikat “Dekoder zablokowany. Skontaktuj się z operatorem platformy cyfrowej” lub podobny.