Dekodery H.264 - brak obrazu na DVB-t

Mam problem związany z dekoderami.

Posiadam laptop Asus z wbudowanym tunerem hybrydowym umożliwiającym oglądanie telewizji w systemie DVB-t a także posiadającym kartę graficzną Radeon HD3470.

Po uruchomieniu windows media center udało mi się wykryć 8 stacji w systemie DVB-t (mieszkam w Krakowie). Dźwięk jest czyściutki ale obrazu brak.

Szukałem innego oprogramowania do oglądania TV.

Program AltDVB wykrył te stacje jednakże wyskakiwał błąd związany z brakiem filtrów. W programie tym jest lista filtrów, które są zainstalowane. Dla wizji mam CoreAVC oraz CyberLink Video/SP Decoder. Działa tylko ten drugi jednakże także nie ma obrazu. Przy pioerwszym wyskakuje błąd i nie ma nic.

Na liście widzę kodek, który na pewno by pomógł:

CyberLink H.264/AVC Decoder - jest on na czerwono czyli go nie posiadam…

skąd go pobrać? Instalowałem PowerDVD firmy CyberLink w wersji Deluxe i Ultra jednak to nie pomogło - dalej brak tego filtru.

Jak mogę uzyskać obraz w telewizji DVB-t? Skąd mogę pobrać funkcjonujące dekodery/filtry?

Może problem minie po zainstalowaniu K-lite mega codec pack?

Nie, to nie pomaga. On nie zawiera kodeków H.264/AVC mpeg4 potrzebnyh do DVB-t. Wszystkie jakie są są płatne. Niby PowerDVD (też płatny), który zainstalowałem miał je mieć ale w żadnym programie dalej nie można odtwarzać DVB…

Paczka ta zawiera koder x264, ale czy dekoder to już nie wiem. A w ffdshow masz ustawione H.264/AVC na libavcodec?

Przestawienie mpeg4 i H.264/AVC na libavcodec nic nie pomogło. Także koder x264 (które jest w K-lite codec pack) też nic nie dało. Ciągle w windows media center nie mam obrazu. Po włączeniu TVP1 lub innych wyświetla się ekran “usługa dźwięku audio” czy jakoś tak i słychać tylko dźwięk.

Nie napisałeś jaki system. Ale spróbuj zainstalować codeki dla WMC, może ta paczka coś pomoże; http://www.shark007.net/

Korzystam z windows vista 32bit. Widzę, że kodeki, które podałeś nie mają więcej komponentów niż np. Combined Comunity Codec Pack albo K-lite, które to już wypróbowałem. Raczej szukałbym czegoś typowo pod H.264… ktokolwiek korzysta z DVB-t? Instalował coś wcześniej, konfigurował?

Tylko że więcej wcale nie oznacza lepiej w tym przypadku. Ja mam kartę DVB-S i pod Win7 w Media Center też musiałem instalować dodatkowe codeki pomimo że na DvbDream ogladałem bez problemów. Poprostu WMC jak i WMP korzystają jeszcze z innych kodeków i należy instalować takie które “im” pasują.

http://www.free-codecs.com/download/x26 … _Codec.htm

??